Rørleggeren var en av Cappelens nærmeste og har vært stille siden han ble pågrepet i desember 2013. Nå håper Spesialenheten for politisaker at 52-åringen endelig skal snakke, skriver VG.

For dem er han sentral i bevisførselen rundt baderomsoppussingen til Eirik Jensen, som Spesialenheten mener Cappelen betalte.

At de får ønsket sitt innfridd er derimot høyst tvilsomt. Ifølge avisa har hans forsvarer, advokat Johnny Veum, sendt en legeerklæring til Oslo tingrett på vegne av sin klient. Derfor er det lite sannsynlig at vitnet, som fungerte som lager- og transportmann for Cappelen, møter opp i straffesaken.

Fem i vitneboksen

Mannen ble i 2015 dømt til 13 års fengsel for oppbevaring av 476 kilo hasj. Ankesaken behandles i disse dager i Borgarting lagmannsrett, der han etter å ha vært til stede første rettsdag, har uteblitt av helsemessige årsaker.

I tillegg til rørleggeren vitner også fire andre menn fra Cappelens hasjliga i Oslo tingrett mandag. Ifølge Dagbladet er en av de andre omtalt som "brusselgeren".

Tiltalt for 76 tilfeller

Tirsdag er det Cappelens familie og personer i omgangskretsen som skal vitne. Kona ble også pågrepet i 2013, men er løslatt. Sønnen ble i Asker og Bærum tingrett dømt til halvannet års fengsel for heleri.

Cappelen er tiltalt etter straffelovens § 162, den såkalte proffparagrafen, for ved 76 anledninger å ha stått bak og organisert innførsel av nærmere 16,8 tonn hasj til Norge. Påtalemyndigheten har videre lagt ned påstand om inndraging av en større sum, begrenset oppad til 825 millioner kroner.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.