– Denne kriminelle gruppen er kanskje ikke den typen man først og fremst forbinder med narkotikakriminalitet. Det er menn i 50- og 60-årene med ordnede boforhold og i faste forhold, sa statsadvokat Lars Erik Alfheim i sin prosedyre for Asker og Bærum tingrett mandag.

– De har drevet den som en næringsvirksomhet. Det er en av de største narkotikavirksomhetene vi har sett i Norge, sa Alfheim.

– Hadde våpnene klare

Cappelen sitter tiltalt sammen med sju andre menn.

Tre av dem jobbet ifølge påtalemyndigheten for Cappelen med oppbevaring og distribusjon av store mengder hasj, de fire andre kjøpte narkotika.

– Dette er ikke gjengmedlemmer. Vi har ikke hørt om vold og trusler for innkreving av narkotikagjeld. Men de hadde slagkraft dersom det skulle dukke opp problemer. Det er beslaglagt et betydelig antall våpen. De var plassert på en måte som antyder at de var villige til å bruke dem hvis det trengtes, sa Alfheim.

– Fant ikke alt

– Det hersker ingen tvil om at det er Gjermund Cappelen som er eier av denne kriminelle virksomheten. Det er han som har organisert den, det er han som har rekruttert folk til den, det er han som har ledet den, og det er han som har hatt størst fortjeneste av den, sa statsadvokaten.

Likevel understreker Alfheim at politiet neppe har klart å finne alle pengene og alle transaksjonene i nettverket.

Han tror også at to av de andre i nettverket kan ha hatt nærmest sidestilte roller med Cappelen i nettverket.

Cappelen er tiltalt, og har erkjent skyld, for å ha oppbevart eller solgt omtrent 1,4 tonn hasj mellom høsten 2011 og desember 2013.

Les også: Doblet seg fredag - nå går aksjen til himmels igjen

Asia i dag: Investorers nye hodepine

Telenor gjør endringer i konsernledelsen

 

Se også:

Se Chili-Klaus kåre Norges tøffeste chili-spiser:

Se Chili-Klaus kåre Norges tøffeste chili-spiser
Etter en intens "Last man standing» var det klart at landets mest utholdende chili-spiser heter Daniel Heiskel.
03:57
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.