Madsen, som er styreleder i Princess-kjeden og har en formue på 188 millioner kroner, anker over straffeutmålingen ettersom det ikke er mulig å anke skyldspørsmålet, melder NRK.

Hun ble i fjor høst dømt til 45 dagers betinget fengsel i Aust-Agder tingrett for ulovlige tiltak på hytta på Hesnes i Grimstad. Det gjaldt blant annet oppføringen av en tennisbane og byggingen av en underjordisk gang til feriehuset i Grimstad.

Madsen anket avgjørelsen til Agder lagmannsrett, som i september skjerpet dommen ved å gjøre 21 dager av straffen på 45 dager til ubetinget fengsel.

– Min klient forholdt seg til sin arkitekt og entreprenør som bygget uten at de informerte henne om at arbeidene var ulovlige, sier Hanne Madsens forsvarer, Max Henrik Jespersen, til NRK.

Madsen har ikke fått medhold i to rettsinstanser og anker nå straffeutmålingen til Høyesterett.

– Min klient har valgt å anke den delen av dommen som Høyesterett etter dagens system har anledning til å prøve, sier Jespersen.

Slipper å endre ulovlig hytte

Hanne Madsen er mangeårig styreleder i interiørkjeden Princess som eies 50/50 av hennes familie og Stein Erik Hagens Canica og som i fjor hadde en omsetning på nær 900 millioner kroner.

Det ble blant annet anlagt en 500 kvadratmeter stor tennisbane med betongdekke, en vei, en bom samt at det ble avslørt at også hytta var langt større enn omsøkt.

Tennisbanen, veien og bommen er fjernet etter pålegg fra kommunen i tiden etter at ulovlighetene ble avdekket – og før Madsen måtte møte til straffesaken mot henne i Aust-Agder tingrett i oktober i fjor.

Men den ulovlig hytta, der kjelleren ble langt større enn omsøkt og der det også var bygget en underjordisk gang fra annekset, får Madsen beholde slik den er – uten noen endringer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.