– Jeg kan bekrefte at hun per nå ikke har fått noen penger. Ut over det har vi ingen kommentarer. Nå får vi vente på at bostyrer skal gjøre sitt arbeid, sier Erling Keyser hos Brækhus Advokatfirma.

Keyser er advokat for Hanne Madsen, Princess-arvingen som i likhet med daglig leder i byggefirmaet, ble dømt til 45 dager ubetinget fengsel for den ulovlige byggingen i strandsonen, men som vant frem i et sivilt søksmål mot byggefirmaet Hemato Eiendom.

Høyesterett avviste anke – Princess-arving Hanne Madsen slipper unna kostnadene ved bygging av ulovlig tennisbane

Høyesterett avviste før sommeren i år en anke fra Hemato Eiendom etter at Agder lagmannsrett dømte byggefirmaet til å betale tilbake den drøye millionen det i sin tid hadde kostet å bygge den ulovlige tennisbanen på Madsens landsted utenfor Grimstad.

Princess-arving Hanne Madsen.
Princess-arving Hanne Madsen. (Foto: Elin Høyland)

Meldte oppbud

Men torsdag ble Hemato Eiendom slått konkurs etter at selskapet selv meldte oppbud. Ifølge Agderposten, som omtalte konkursen først, er gjelden i selskapet på vel 9,1 millioner kroner, mens selskapet skal ha verdier for vel 6,6 millioner kroner. Den udekkede gjelden er dermed på rundt 2,5 millioner kroner.

– Det er veldig trist. Vi har kjempet en sak og tapt. Vi har kjørt en styrt avvikling over tid, sier Bengt Gunnar Michalsen til avisen.

Han har eid selskapet sammen med sønnen Tor Øystein Osa Michalsen som i likhet med Madsen ble dømt til ubetinget fengsel i fjor.

Tor Øystein Osa Michalsen (i midten) ble i likhet med Hanne Madsen dømt til 45 dagers ubetinget fengsel for ulovlig bygging i strandsonen. Nå er byggefirmaet Hemato Eiendom, som han eide sammen med faren Bengt Michalsen (til høyre) konkurs. Til venstre deres advokat Halvard Helle.
Tor Øystein Osa Michalsen (i midten) ble i likhet med Hanne Madsen dømt til 45 dagers ubetinget fengsel for ulovlig bygging i strandsonen. Nå er byggefirmaet Hemato Eiendom, som han eide sammen med faren Bengt Michalsen (til høyre) konkurs. Til venstre deres advokat Halvard Helle. (Foto: Elin Høyland)

Hemato Eiendom har hatt et underskudd på til sammen vel fire millioner kroner de siste to årene og hadde ved utgangen av 2020 bokført en negativ egenkapital på vel 1,3 millioner kroner.

Om striden med Madsen sier han til avisen at «saken har vært en belastning og den siste millionen gjorde at vi synes det ikke var verdt å trekke selskapet videre». Han legger til at «det er ingen kreditorer som skal få trøbbel etter denne konkursen».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.