Partner Bjørn H. Kise i advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig er igjen på topp blant advokatene når ligningstallene legges frem. Han hadde en inntekt på 24,5 millioner kroner og formue på nær 520 millioner kroner i fjor. Året før var inntekten hans det dobbelte.

Det meste av Kises formue er skapt gjennom fly- og bankaksjer i Norwegian og Bank Norwegian. Kise er sammen med Kjos-familien største eier i Norwegian gjennom HBK Holding. Kises andel av flyaksjene er på 230 millioner kroner, basert på dagens børsverdi. I tillegg eier Kise Bank Norwegian-aksjer for vel 640 millioner kroner. Til sammen har fly- og bankaksjene en markedsverdi på rundt 870 millioner kroner.

Schjødt og BAHR

Blant advokatfirmaene for øvrig er det spesielt Advokatfirmaet Schjødt som dominerer topplisten, med fem av de ti høyeste inntektene. Aller mest tjener Schjødt-partner Dag S. Kaada (45), som jobber med oppkjøp, fusjoner og restrukturering innen oljeindustrien og er mangeårig managing partner. Inntekten hans endte på 19,5 millioner kroner i fjor.

Blant Bahr-partnerne er det Richard Sjøqvist (55), leder for bank- og finansgruppen, som har høyest inntekt med 16 millioner kroner.

Skatteligningen omfatter 612 partnere i 13 advokatfirmaer og snittinntekt per partner er på seks millioner kroner.

///(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

I likhet med Røkke har Olav Thon også en drøm å bygge et tårn. Bare ikke på Fornebu
—Men det får jeg ikke lov til, og det er ganske interessant.
01:33
Publisert: