Etter en årrekke i Økokrim går Hedvig Moe nå til PST. I PST skal hun lede avdelingen for juristene som fører PSTs straffesaker, med stillingen påtaleleder.

– Det blir spennende å gjøre noe annet. PST har, slik også Økokrim har, et tydelig samfunnsoppdrag og en organisasjon med mye kompetanse. Det tiltrekker meg, sier Moe.

Ønsket ikke toppstillingen

Moe legger bak seg mange år i Økokrim, først som politiadvokat innen verdipapirsaker i 2003, senere som førstestatsadvokat og assisterende sjef. I desember i fjor ble hun utnevnt til fungerende øverste sjef i Økokrim, etter at Trond Eirik Schea gikk av til fordel for Riksadvokaten.

Moe ble omtalt som godt likt av de ansatte i Økokrim. Men da toppstillingen skulle besettes permanent, ønsket ikke Moe å søke stillingen.

- Jeg er skilt småbarnsmor til to, og får ikke hverdagen til å gå opp, sier Moe om beslutningen.

Dermed trådte hun tilbake i stillingen som nestleder i Økokrim, kalt assisterende sjef. Økokrim-sjefsjobben gikk i stedet til Pål Lønseth, som har sittet i sjefsstolen siden juni.

Forlater Økokrim av samme grunn

Moe forlater nå Økokrim av samme grunn som hun trådte ned fra sjefsstillingen.

– Det er fortsatt de rammene som ligger for mitt liv, selv om jeg har samarbeidet godt både med politidirektøren, riksadvokaten, og Pål for at dette skulle gå, sier hun. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.