Lokalt politi bekrefter saken overfor VG. Nordmennene skal ha blitt pågrepet natt til fredag.

– Ambassaden i Aten er i kontakt med lokale myndigheter og vil yte konsulær bistand i samsvar med fast praksis og gjeldende rammer for bistand til fengslede norske borgere i utlandet, sier pressevakt Kari Eken Wollebæk i Utenriksdepartementet.

De pågrepne skal være deltagere på en tur for kommende russ. VG har snakket med fem ulike personer, med nær kjennskap til hendelsene den siste uken, som alle sier at det natt til fredag var planlagt en slåsskamp mellom russ fra to ulike norske byer. Flere vitner sier at det har vært slåsskamper gjennom hele uken. Avisen har fått tilsendt to videoer som viser brutale slåsskamper, der nordmenn skal være involvert.

En av turdeltagerne forteller at de pågrepne ble tatt av politiet i hovedbargaten på Kos mellom halv ett og halv to natt til fredag.

– Ingen forsto hva som skjedde, sier han.

Daglig leder på West Bar på Kos, Ronny Helmersen, sier til Dagbladet at det har vært «ypping og bråking» over flere dager mellom ungdom fra to russebusser.

Etter det Dagbladet kjenner til, skulle russen etter planen hjem med fly til Norge fredag. Ingen av dem som ble satt på glattcelle rakk flyet, ifølge Helmersen.

Politiet på Kos sier til avisen at det er snakk om ti nordmenn og én polsk statsborger. Ikke elleve nordmenn, slik det først ble meldt.(Vilkår)

– Når de kommer i land og lurer på hvor høyt over havet de er
Turistsjef i Geiranger Ove Skylstad forteller hva som kjennetegner bobilturisten og cruiseturisten.
02:06
Publisert: