Rallyfører Henning Solberg fra Spydeberg har kjørt mot klokken hele livet. Nå kjemper han sitt livs kamp mot kreditorer for å beholde biler, gård og grunn.

Konkurssaken mot den mangeårige VM-føreren i rally har vært behandlet både i tingretten og lagmannsretten. Onsdag avsa Høyesterett den foreløpig siste kjennelsen i sagaen, og den var ikke gode nyheter for rally-esset, som er storebror til rallyverdensmester Petter Solberg. Nå må storebror Solberg nok en gang møte i tingretten i Mysen i et forsøk på å unngå personlig konkurs.

– Vår klient vil fremdeles gjøre gjeldende at han ikke er insolvent, sier Solbergs advokat, Hans Kristian Skarpholt.

Det har ikke lyktes DN å få en kommentar fra Henning Solberg.

Dekk på felgen

Det var i september i fjor at Solbergs tidligere forretningspartner, Ramiz Safdar, begjærte Solberg personlig konkurs med krav på 11,5 millioner kroner. Solberg og Safdar skulle bygge et imperium med salg av dekk og felger. I løpet av noen år var prosjektet bokstavelig talt på felgen.

– Det har vært drittungt og kostet meg mye. Jeg er dønn ærlig på det. Det har vært sabla mye opprydding og investeringer for å få butikken opp å gå, sa Solberg til DN for noen år siden.

Men det ble ingen fart på butikken for Solberg og samarbeidet med Safdar raknet. Safdar mener han har et stort millionbeløp utestående hos Solberg. Det har han forsøkt å få tilbake i flere år. Da det ikke kom penger, valgte Safdar å begjære Solberg personlig konkurs. Da Heggen og Frøland tingrett behandlet saken i fjor høst, mente retten at Safdar ikke kunne bevise at Solberg var såkalt insolvent.

Lagmannsretten var imidlertid ikke imponert over tingrettens vurdering.

Advokat Håkon Juell Hassel i Advokatfirmaet Elden representerer Henning Solbergs tidligere forretningspartner, som nå vil slå rallyføreren konkurs.
Advokat Håkon Juell Hassel i Advokatfirmaet Elden representerer Henning Solbergs tidligere forretningspartner, som nå vil slå rallyføreren konkurs. (Foto: Per Thrana)

Krever dokumentasjon

Stridens eple er at Solberg ikke har fremlagt god nok dokumentasjon på at han har verdier til å dekke kravet fra Safdar. Og da lagmannsretten opphevet tingrettens kjennelse og sendte den tilbake til ny behandling, kom lagdommerne med en klar føring: Neste gang må tingretten kreve at Solberg dokumenterer økonomien sin langt bedre. I potten ligger blant annet et gårdsbruk i Spydeberg som er høyt belånt.

Safdars advokat, Håkon Juell Hassel, sier til DN at han nå forventer at den lokale tingretten krever at Solberg legger frem selvangivelser, dokumentasjon på samlet inntekt og gjeld og en fersk takst på gårdsbruket i Spydeberg.

– Retten må sørge for at Solberg følger opp bevisfremleggelseskravene slik at saken kan behandles på nytt, og denne gangen på grunnlag av et opplyst saksforhold, sier Hassel.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.