Lagdommer Kine Elisabeth Steinsvik og advokat Erik Thyness er i statsråd fredag utnevnt som nye dommere i Høyesterett, ifølge en melding fra Regjeringen.

Begge har vært innstilt som nye høyesterettsdommere.

– De to som utnevnes, advokat Erik Thyness og lagdommer Kine Elisabeth Steinsvik, er begge glitrende jurister, som jeg er sikker på at vil kunne ta del i Høyesteretts viktige arbeid på en god måte, sier justis- og innvandringsminister Tor Mikkel Wara (FrP).

Erik Thyness (57) er for tiden advokat og partner i Advokatfirmaet Wiersholm. Han har bred erfaring fra næringslivet, som industrijurist og forretningsadvokat.

Advokat Erik Thyness, Wiersholm.
Advokat Erik Thyness, Wiersholm. (Foto: Fredrik Bjerknes)

Kine Elisabeth Steinsvik (42) er for tiden lagdommer i Borgarting lagmannsrett. Hun har lang erfaring som advokat hos Regjeringsadvokaten

Det ene embetet som nå skal besettes er embetet som ble ledig etter at Karl Arne Utgård gikk av for aldersgrensen ved årsskiftet. Det andre embetet som skal besettes har sin begrunnelse i at Arnfinn Bårdsen fra årsskiftet er ny norsk dommer ved Den europeiske menneskerettsdomstolen, fremgår det av meldingen.

Høyesterett er landets øverste domstol. Domstolens hovedoppgave er gjennom sine avgjørelser å bidra til rettsavklaring og rettsutvikling. Høyesterett har 20 dommere, og blir ledet av justitiarius.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Den nye toppmodellen fra BMW er en perfekt familiebil. For to
03:23
Publisert: