Det opplyser Borgarting lagmannsrett i en pressemelding. Lagmannsretten leier lokaler på Scandic Hotel St. Olavs plass i Oslo for å avvikle rettsmøter under Covid-19-pandemien.

Natt til onsdag har det vært innbrudd på hotellet og en pc med saksrelatert materiale er blitt stjålet. Den tilhører lagmannsretten og er blitt brukt i forbindelse med en straffesak.

– Borgarting lagmannsrett vil overfor alle berørte beklage det som har skjedd på det sterkeste, står det i pressemeldingen.

Lagmannsretten har politianmeldt saken, og ettergår hvordan det kunne skje. De har engasjert en egen vekter for å sikre adgangskontroll og ordenstjeneste ved avviklingen av rettssaker på hotellet.

Vekteren er kun tilstede i tidsrommet mens rettssakene pågår, vanligvis fra 08.00 til 15.30.

– For øvrig er det hotellet som er ansvarlig for sikkerheten i bygget og i den leide salen. Hotellet gjennomgår nå sine sikkerhetsrutiner. Også lagmannsretten vil overveie grundig hvilke tiltak som kan settes i verk for å hindre at dette skjer igjen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.