To menn i 60-årene fra Kristiansand står tiltalt for å ha svindlet 36 millioner kroner til Dubai. Mandag 5. mars begynner Økokrim-saken i Kristiansand tingrett – hvis de tiltalte dukker opp.

For Økokrim frykter at mennene, som har bodd i Dubai i en årrekke, ikke vil møte i rettssaken. Derfor har Økokrim nå fått internasjonal arrestordre, ifølge Fædrelandsvennen.

– Vi har sendt tiltalene til en postboksadresse i Emiratene, men har fått brevene i retur.

– Vi får som regel tak i personer som er satt under tiltale, så dette blir litt som å stikke hodet i sanden, sier førstestatsadvokat Petter Nordeng til avisen.

De tiltalte har ikke erkjent straffskyld.

I kjennelsen om arrestordre mot den ene av de to skriver tingretten at «siktedes opptreden forut for straffesaken gjør at retten finner at det er konkrete holdepunkter som gir grunn til å frykte at siktede vil unndra seg hovedforhandlingen».

Økokrim mener mennene svindlet til seg millionene ved å påstå overfor skattemyndighetene at de drev forskning- og utviklingsarbeid i Dubai.

– De stiftet selskaper i Norge og opplyste at de hadde rett til Skattefunn-fradrag for kostnader til forskning og utvikling.Vi mener at 36 millioner kroner er urettmessig utbetalt, uttalte Nordeng til DN da tiltalen ble kjent i november.(Vilkår)