For to uker siden ble tidligere fotballspiller og nåværende skuespiller John Carew dømt til ett år og to måneder i fengsel. I tillegg ble han dømt til å betale 540.000 kroner i bot.

Oslo tingrett fant nemlig Carew skyldig i grovt uaktsomt skattesvik i en perioden 2014 til 2019.

Onsdag gikk ankefristen ut for partene i saken, og da DN snakket med aktor Marianne Bender kort tid etter dommen ble offentliggjort, fortalte hun at de skulle lese dommen grundig, for å se om det var grunnlag for å anke.

– Vi har jo ikke fått medhold i at han har utvist forsett de siste tre årene, sa Bender.

Ingen av partene anker

Onsdag meldte aktoratet, med Bender i spissen, at det ikke vil anke.

– Vi er ikke fornøyd med alt som står i dommen, men han er idømt en lang fengselsstraff for grovt skattesvik. På bakgrunn av en helhetsvurdering har vi derfor kommet frem til å ikke anke dommen, sier førstestatsadvokat Marianne Bender.

Anke vil heller ikke Carew selv gjøre.

– Han er glad for at retten har trodd ham på at han ikke handlet med forsett, skriver Carews forsvarer, Berit Reiss-Andersen, i en sms til DN.

– Han velger å ta straffen og gå videre i livet, skriver hun.

Da dommen kom for to uker siden, fremholdt også Reiss-Andersen, at Carew var trodd på alle punkter.

Carew var tiltalt for å ha totalt unndratt 5.422.206 kroner i skatt, noe Carew heller ikke bestred under rettssaken.

Selve boten var i tråd med aktoratets påstand, mens fengselsstraffen var godt under det Økokrim ba om.

Forsvarer Reiss-Andersen mente at dommen var et tegn på at Økokrim har overreagert i saken.

– Etter hans uforbeholdne tilståelse burde saken gått som tilståelsessak, noe som også understrekes i dommen, uten all den unødige offentlige ressursbruken saken har påført samfunnet og den offentlige belastningen dette har medført for John Carew, sa Reiss-Andersen.

Også hun var klar på at de ville lese begrunnelsen for straffeutmålingen grundig. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.