– Da blir det rettssak med Stormberg. De vil ikke svare meg men vil heller møte meg i retten. De mener jeg kan få opptil to års fengsel. De truer meg til stillhet. Håper dere støtter meg og kommer og besøker meg eller sender mat til meg i fengselet, skrev dekkselger Tommy Sharif på Facebook denne uken.

Nå foreligger varselet om søksmål fra Stormbergs advokat, Jon Wessel Aas.

Det var E24 som omtalte saken først.

Alvorlige påstander

Striden startet for alvor da Stormberg-eier Steinar J. Olsen tok et oppgjør med Facebook-siden Sørlandsnyhetene.

Netthandeldirektør Einar Øgrey Brandsdal, som var sentral i Sørlandsnyhetene, svarte med en rekke kritiske spørsmål til Olsen. Øgrey Brandsdal slettet dette Facebook-innlegget, men Brandsdals venn Tommy Sharif overtok stafettpinnen 2. september.

«Allerede i dette innlegget offentliggjør du en rekke udokumenterte og usanne beskyldninger mot Olsen og Stormberg as», skriver Jon Wessel Aas i søksmålsvarselet.

Blant påstandene fra Sharif var at Stormberg utnytter Nav og får billig arbeidskraft og at Steinar Olsen sylter ned penger i Kina.

«Samlet sett viser det (utvalget) som er dokumentert om dine ytringer og din adferd, at den eneste synlige hensikten din med denne aktiviteten din er å sjikanere Olsen, Stormberg og Stormbergs ansatte, for å skape blest om deg selv overfor omverdenen. Påstandene dine om Olsen/Stormberg og måten du har fremsatt dem på, illustrerer dessuten at du ikke har gjort noe forsøk på å undersøke de faktiske forhold, hvorav de fleste av dem er enkelt tilgjengelige via Stormbergs egne nettsider og/eller offentlig tilgjengelig kilder. Flere av påstandene du har fremmet er ellers tatt fullstendig ut av luften, uten henvisning til noen kilder», skriver Wessel Aas.

Han legger til at Sharif i tiden etter det første Facebook-innlegget, som før øvrig ble fjernet av Facebook etter påtrykk fra Stormberg, har publisert en rekke innlegg om Olsen/Stormberg «...som dels inneholder ytterligere ærekrenkelser, dels dokumenterer dine trusler om å oppsøke Olsen/Stormberg samt gjennomføringen av forsøk på slike besøk (etter at du hadde fått tydelig, skriftlig beskjed via undertegnede om at de var uønskede), og som samlet sett dokumenterer at dine ytringer ikke dreier seg om noe ønske om å formidle eller søke fakta, men utelukkende dreier seg om sjikane/ønske om oppmerksomhet», skriver advokaten.

Tommy Sharif har så langt nektet å fjerne påstandene om Stormberg og Steinar J. Olsen fra hans Facebook-side.
Tommy Sharif har så langt nektet å fjerne påstandene om Stormberg og Steinar J. Olsen fra hans Facebook-side. (Foto: Dagens Næringsliv)

Får en siste sjanse

Stormbergs advokat skriver at «i motsetning til hva du later til å tro – slik du har ytret deg de seneste ukene – er det ikke Olsen/Stormberg as som må motbevise dine påstander. Det foreligger ingen momenter i dette tilfellet, som kan berettige fremsettelsen av dine beskyldninger. Det dreier seg tvert imot om grove krenkelser av Olsens og Stormberg as' omdømme, fremsatt på en måte, herunder i form og omfang, som viser at hensikten er ren sjikane og/eller å skape blest om deg selv og din egen næringsvirksomhet», skriver han, og legger til at Sharifs ytringer og handlinger både er straffbare og erstatningsbetingende.

«Mine klienter har i det lengste forsøkt å få deg til å opphøre med den påtalte virksomheten og unngå å måtte gå til rettslige skritt. De ønsker fortsatt å gi deg den muligheten – det vil si til å fjerne dine innlegg på Facebook, ikke gjenta tilsvarende ytringer og slutte å kontakte og fysisk oppsøke Olsen, Stormberg og Stormbergs ansatte. Dersom kravene ikke etterkommes varsles at Olsen/Stormberg vil gjennomføre slike rettslige skritt som anses hensiktsmessig, herunder eventuell anmeldelse til politiet og/eller sivilt erstatningssøksmål. »

- Det er nok nå

Stormberg-eier Steinar J. Olsen skriver fredag på sin Facebookside at det er «nok nå. Nett-troll skal ikke få hetse og spre løgn uten motstand. I dag har vi levert varsel om søksmål til Tommy Sharif på bakgrunn av hans langvarige svertekampanje på Facebook der han har spredd usannheter og grove påstander både om Stormberg, mine medarbeidere og meg. Erstatningsbeløpet vil i sin helhet gå til en organisasjon som arbeider mot netthets. Det skal ikke være slik at noen uke etter uke kan sjikanerer og plage andre mennesker uten at det får konsekvenser. Nettroll må stå til ansvar for sine handlinger.»

– Jeg har hatt flere runder tidligere med både boikottaksjoner, trusler og hets, sier Olsen til DN.

– Det tåler jeg helt greit. Men det som gjør denne saken litt annerledes er at Sharif også har vært pågående mot flere av mine medarbeidere med telefoner og meldinger. Han har også forsøkt å komme inn her på bedriften. Dette har skapt en utrygghet blant medarbeiderne. Dessuten; i en av fire Facebook-poster som Facebook selv slettet, kommenterte Sharif også sikkerhetstiltak knyttet til min families bolig. Det var urovekkende, så av hensyn til både familien og de ansatte konkluderte jeg med at grensen var nådd, sier han.

DN har foreløpig ikke fått kommentarer fra Tommy Sharif til søksmålsvarselet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.