En gruppe på ti norske investorer krever 25,5 millioner kroner i erstatning fra Jool Capital Partners ab, et svensk meglerhus med hovedsete i Göteborg.

Saksøkerne har krevet å få fremme saken i Oslo, mens Jool mente hele saken måtte avvises, og at den uansett måtte fremmes i Göteborg, der Jool har hovedsete.

Advokat Atle Degré representerer Jool Capital Partner ab.
Advokat Atle Degré representerer Jool Capital Partner ab. (Foto: Per Ståle Bugjerde)

Oslo tingrett har etter en muntlig høring denne uken nå gitt saksøkerne medhold i at saken skal fremmes i Oslo.

Fordi de aktuelle investeringsproduktene ble både markedsført og solgt i Norge, gjennom Jools stedlige representant i Norge, Morten Skjønberg, som fra sitt kontor i Oslo formidlet finansproduktet.

«Skaden oppstår etter rettens syn idet den feilaktige informasjonen ble presentert i det norske markedet, og de norske investorene besluttet å investere i produktet», står det i kjennelsen fra tingretten.

Pengene kom aldri

Gruppen investorer, som består av blant annet selskapene Fønwind Prosjekt as og Imperia as, samt en rekke andre private investorer, hevder Jool Capital svindlet dem da de introduserte et finansprodukt kalt et bryggelån i 2014. Daværende daglig leder Morten Skjønberg i Jool Capital Partners Norge frontet finansproduktet, som Fønwind igjen brakte videre til sine klienter.

De norske investorene som nå har gått til sak, gikk inn med omtrent 15,5 millioner kroner og hevder Skjønberg lovet dem 15 prosent i årlig renteavkastning. I retten kom det frem av opptak av samtaler mellom Skjønsberg og ansatte i Fønwind der førstnevnte mente lånet var et «sinnssykt bra produkt» og at det var noe han «aldri hadde sett i sine mange år i bransjen».

Imidlertid sluttet utbetalingene å komme, slik som investorene mente de var blitt forespeilet.

Investorenes advokat Marcus Josef Indrevær anklager Jool Capital for svindel og hevder at de forledet norske kunder til å investere i lånet. Ifølge advokaten fikk seks av investorene én rentebetaling, før pengestrømmen stoppet opp.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.