Det var nok til å unngå konkurs i denne omgang. Men konkursbegjæringen fra Skatt øst, som kom inn til retten i begynnelsen av januar, opprettholdes og nytt rettsmøte er berammet til 13. februar.

I rettsmøtet torsdag ble det kjent at kravet mot fotballspiller John Arne Riises heleide selskap, Alle Skal Med, er på 417.000 kroner. Riise, som nylig ble sportsdirektør i den maltesiske fotballklubben Bikirkara, var ikke til stede da konkursbegjæringen skulle behandles. I stedet møtte hans manager Erland Bakke. Bakke har tidligere forklart DN at kravet fra Skatt øst skyldes at selskapet ikke har levert merverdiavgiftsoppgaver.

De 164.000 kronene Riise-selskapet betalte onsdag skal være merverdiavgiften for 2017. Manager Bakke opplyste byfogden under rettsmøtet at selskapet ikke hadde drift i 2018 og at merverdiavgiftskravet derfor er minimalt. Manglende innsendelse av opplysninger skal ha resultert i at selskapet likevel er blitt krevd for merverdiavgift. Riises manager ba derfor at byfogden ventet med å behandle konkursbegjæringen.

«Ikke insolvent»

Alle Skal Med har ifølge Bakke sendt inn nye merverdiavgiftsoppgaver, og Bakke ønsket at Skatt øst skulle vurdere disse. Han fortalte at selskapet har penger på konto og derfor ikke er insolvent, som er ett av kravene for at et selskap skal kunne slås konkurs.

Ettersom Riises selskap ikke har levert opplysningene som skattemyndighetene trengte for å beregne riktig merverdiavgift, er selskapet pålagt å betale en tvangsmulkt i tillegg til eventuelt skyldig merverdi. Den kan maksimalt ende på 56.600 kroner.

Bakke mente at en utsettelse også kunne bidra til å beregne korrekt tvangsmulkt. Skatt østs skattejurist Kjetil Stea Eid presiserte under møtet at det foreligger betalingsplikt, og at det eventuelt blir tilbakebetalt dersom kravet er for høyt.

I en tekstmelding til DN skriver Erland Bakke:

– Jeg anser denne saken som løst. Skatteetaten trengte litt lengre tid til å gå igjennom innsendte mva-oppgaver og derfor ble saken utsatt to uker mens Skatteetaten gjør de nødvendige endringene.

Ulovlig aksjonærlån

John Arne Riises økonomi har vært gjenstand for presseomtale i flere omganger. DN har tidligere skrevet at regnskapet for 2016 viste at Riise har lånt 874.966 kroner av sitt eget selskap, noe som daværende revisor EY betegnet som et ulovlig lån til aksjonær.

Årsaken er at Riises selskap ikke hadde tilstrekkelig egenkapital og at det ikke var stilt betryggende sikkerhet for lånet. Selskapet har ikke levert regnskap siden 2016-regnskapet ble avsluttet.

Flere medier skrev sist høst at Riise og hans ektefelle, Louise Angelica Riise, hadde solgt eneboligen i Ålesund, der paret er folkeregistrert. Kjøperen skal overta huset 1. mars. Inntil den tid eier Riise-ekteparet hver sin halvdel av boligen. BN Bank har tatt pant i boligen for 5,7 millioner kroner.

Planen skal være å etablere seg på Østlandet. John Arne Riise sa i et intervju med Se og Hør i romjulen at paret har kjøpt tomt på Kniveåsen ved Drammen.

Kreves for 1,1 millioner kroner

I løpet av det siste året har flere andre kreditorer tatt pant i John Arne Riises halvdel av Ålesund-boligen. Nav Innkreving har tatt utlegg for 722.768 kroner. Etter det DN erfarer er dette knyttet til krav om underholdningsbidrag. I tillegg har advokatfirmaet Arntzen de Besche tatt utlegg i Riises bolig. Kravet på 340.900 kroner ble registrert i oktober 2018. Managing partner Håvard Sandnes i advokatfirmaet ønsket ikke å svare på hva kravet knytter seg til. Det er imidlertid kjent at en partner i Arntzen de Besche bisto Riise i en strid med hans tidligere ektefelle. Riise tapte striden i tingretten og har engasjert advokat John Christian Elden til å bistå seg i forbindelse med ankesaken.

Hør DNs podkast «Mandagsmøtet»:

Trine hatet sin forrige jobb og sluttet. Hvordan forklarer hun det på jobbintervju?

Hør hvilke råd hun får i «Mandagsmøtet» her:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

DNs Eva Grinde: Personlighetstester har minimal verdi og kan sammenlignes med horoskoper
07:40
Publisert: