Deutsche Bank har fått grønt lys til å innkalle den Monaco-baserte investoren Alexander Vik til rettslig avhør i Storbritannia i jakten på 300 millioner dollar som banken mener han skylder dem, melder Law360.

Skulle han unnlate å møte kan han bli idømt fengselsstraff for ringeakt, fremgår det i kjennelsen fra førsteinstansdomstolen i London (High Court).

Dommeren, Nigel Teare, kom i en tidligere slutning til at Deutsche Bank ikke kunne få domstolens tillatelse til å tvinge igjennom en innkalling utenlands. På mandag kom han imidlertid frem til at banken ikke trengte domstolens tillatelse for å fremme innkallingen, ifølge bransjenettstedet.

Vik har vært jaktet av Deutsche Bank i en årrekke gjennom det britiske, amerikanske og norske rettsvesenet etter en rekke valuta-veddemål gikk skeis under finanskrisen i 2008. Deutsche Bank mener investoren løy under ed om verdiene han selv, familien og selskapets hans Sebastian Holdings eide da han tidligere fortalte om dette i London.

Dommeren bestemte også at Deutsche Bank kunne fremme innkallingen av Vik gjennom hans advokater, Brecher LLP, og ikke personlig, som normalt. Dommer Teare fryktet at Vik ville gjøre alt i sin makt for å forhindre ordren å bli levert personlig i Monaco.

«Sakens historie viser at Vik er en mann som vil gjøre det som trengs for å forhindre at Deutsche Bank får tak i det de mener han skylder», heter det i domstolens kjennelse.

Deutsche Bank hevder at så snart Viks valuta-veddemål gikk surt og han tapte flere hundre millioner dollar, tømte han selskapet sitt for kapital før han ble bedt om mer sikkerhet fra banken. 

Ifølge offentlige rettsdokumenter skal Vik ha overført én milliard dollar til seg selv og andre enheter han eller den nærmeste familien kontrollerer. Deretter informerte han banken om at han ikke hadde milder til å betale sine forpliktelser, ifølge Deutsche bank.

Banken saksøkte deretter Vik, som lanserte et motsøksmål på åtte milliarder dollar for angivelige brudd på flere muntlige kontrakter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Åtte nordmenn venter på Super-Ferrari
Før den er vist frem skal åtte nordmenn ha skrevet kontrakt på Ferraris nye 812 Superfast.
00:38
Publisert: