Stortingsrepresentant Mazyar Keshvari ble sist oktober dømt til syv måneders ubetinget fengsel for bedrageri etter at å ha levert falske reiseregninger til Stortinget gjennom flere år. Det var Aftenposten som avslørte at Keshvari hadde levert fiktive reiseregninger.

Keshvari møtte i retten i en tilståelsessak. Elden argumenterte i retten for at Keshvaris sak skulle behandles likt som andre bedragerisaker, med hensyn til straffeutmålingen. Dette var imidlertid ikke påtalemyndigheten enig i. De la ned påstand om ett og et halvt års fengsel fordi de mente det var skjerpende at bedrageriet ble begått i vervet som stortingsrepresentant.

Stortinget vil ikke gi Mazyar Keshvari godtgjørelse mens han soner bedrageridommen

I etterkant anket Statsadvokatembedet i Oslo straffeutmålingen. Anken slapp inn til behandling og er berammet til 30. mars. Saken vil gå over tre timer i tinghuset i Hamar.

– Påtalemyndigheten mener at tingretten har utmålt en for mild straff. Tingretten har etter påtalemyndighetens oppfatning i skjerpende retning lagt for liten vekt på at det grove bedrageriet er begått i anledning vervet som stortingsrepresentant, heter det i en pressemelding fra Oslo statsadvokatembeter.

Forsvarer John Christian Elden skriver i en sms til DN:

– Vi er glade for at den kommer opp raskt slik at han kan få avsluttet saken og komme seg videre.

Keshvari er også siktet for trusler i forbindelse med en annen sak.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.