Samtidig har antall tvangsavviklinger gått ned med hele 63,9 prosent i oktober. Samlet har antall konkurser og tvangsavviklinger gått ned med hele 10,3 prosent i oktober, sammenlignet med samme måned i fjor.

Hittil i år har 5.369 bedrifter endt i skifteretten. Det er en økning på 4,2 prosent.

– Dette er en gledelig utvikling. Med høye konkurstall tidligere i år så det lenge ut til at vi ville oppleve flere konkurser enn under finanskrisen i 2009. Konkurstallene er fortsatt høye, men på grunn av at langt færre virksomheter har blitt tvangsavviklet av myndighetene i det siste, ser det nå ut til at 2018 ikke blir like ille som fryktet, sier kredittøkonom Per Einar Ruud i Bisnode.

Det er flest konkurser innen bygg og anlegg, tjenesteyting og detaljhandel.

Statistisk sentralbyrå offentliggjorde mandag konkurstall for tredje kvartal. Også de meldte om en økning.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

I en av Norges fremste fiskebyer, merker de endringene i sjømattrendene tydelig
– Sjøen er jo rett der ute.
01:29
Publisert: