Eduardo Antonello – partner i Tor Olav Trøims Magni Partners – er mistenkt for korrupsjon og hvitvasking mens han var konserndirektør for det John Fredriksen-dominerte riggselskapet Seadrill.

Etterforskningen i Brasil er på et tidlig stadium, og verken Antonello eller andre personer i saken har status som tiltalte i etterforskningen. Hittil har statsadvokatene i Brasil kun fått domstolene med på å gjennomføre flere razziaer og andre etterforskningssteg.

Nå skriver Golar LNG, der investor Tor Olav Trøim er styreleder og blant de største eierne, at Antonello trekker seg som administrerende direktør i selskapet Hygo Energy Transition, det nylig utskilte datterselskapet som skulle børsnoteres før mistanken mot Antonello ble gjort kjent. E24 meldte om avgangen først.

Antonello har tidligere uttalt dette om etterforskningen til DN:

– Jeg beklager, men jeg kan virkelig ikke kommentere dette nå. Det er en pågående etterforskning. Jeg håper alt vil bli ordentlig klarlagt i løpet av etterforskningen.

«Ønsker å beskytte»

Det var i september etterforskningen ble kjent, samme dag som brasilianske myndigheter gjorde razzia på det brasilianske kontoret til det John Fredriksen-dominerte riggselskapet Seadrill i forbindelse med korrupsjonsetterforskningen. Også Brasil-kontorene til Sapura, et samarbeidsselskap mellom Seadrill og malaysiske Sapura Energy, ble ransaket.

29. september ble det klart at Antonello gikk ut i permisjon fra sin stilling for å fokusere på anklagene mot ham.

«Styret har akseptert Antonellos oppsigelse, og ønsker å beskytte og isolere Hygo fra enhver misvisende tolkning forårsaket av de nylig frembrakte beskyldningene som involverer Antonello og hans handlinger før han begynte å jobber for Hygo», skriver selskapet i pressemeldingen mandag.

Antonello er en av partnerne helt på toppen av Tor Olav Trøim-eide Magni Partners. De siste årene har Antonello vært utleid fra Magni Partners til lederstillinger først i Tor Olav Trøims gasselskap Golar og deretter i Golar Power, som skiftet navn til Hygo Energy Transition.

Hydro kuttet storavtale

Mandag kom også nyheten om at Hydro avlyser en stor intensjonsavtale med Golar Power, om store gassleveranser i nordlige Brasil.

Hydro signerte i sommer en intensjonsavtale med Golar Power for å erstatte store deler av sin oljebruk på anlegget Hydro Alunorte i Brasil med naturgass.

Avtalen skulle hjelpe Hydro nå målet om å kutte egne CO2-utslipp med 30 prosent innen 2020, men var også en svært viktig satsing for Golar Power. Terminalen skulle bli den første nord i Brasil, og var ventet å være operativ fra og med 2022. I en pressemelding fra selskapet har Golar tidligere opplyst at terminalen har potensial til å redusere 1,8 tonn LPG-ekvivalenter av LPG, diesel, olje og kull.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.