Etter 14 rettsmøter er frontene skarpe. Mens påtalemyndigheten krever lange og ubetingede fengselsstraffer, håper sakens seks tiltalte og deres forsvarsadvokater på full frifinnelse når tingretten i Glostrup avsier sin dom torsdag klokka 12.

Begge deler vil være oppsiktsvekkende, mener Vibeke Borberg, forskningssjef i medierett ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

– Hvis de blir frifunnet fordi aktiviteten ikke er straffbar, skal vi i gang med å undervise våre studenter i noe annet enn vi gjør i dag. For vi regner ikke med at det de tiltalte har gjort, er lovlig, sier hun til Ritzau.

Omvendt vil lange fengselsstraffer sende et usedvanlig sterkt signal. Man må tilbake til 1970-tallet for å finne eksempler på at en dansk journalist eller redaktør er blitt straffet med fengsel for en redaksjonell vurdering, og da var det snakk om en mild dom.

De første dommene i saken falt i august. Etter å ha tilstått ble to av Se og Hørs ekssjefer dømt til betinget fengsel. Samtidig vedtok Aller Media, Se og Hørs utgiver, en bot på 10 millioner danske kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.