Eltek-gründer Alain Angelil ble høsten 2011 dømt til åtte års fengsel for innsidehandel i Eltek og skatteunndragelse.

Dommen ble anket og nå har Borgarting lagmannsrett tatt stilling til et lovanvendelsesspørsmål samt behandlet straffeutmåling og inndragning.

Retten fant ikke grunn til å redusere varigheten av fengselsstraffen, opplyser Økokrim i en pressemelding mandag. Domfeltes lovanvendelsesanke ble derfor å forkaste.

Borgarting lagmannsrett har imidlertid gjort tre år av dommen betinget, mot tidligere to år. Det er gjort av hensyn til Angelils helse og alder – han er 72 år gammel – samt at det er gått to og et halvt år siden tingrettens dom, skriver NTB.

Angelil ble i tingretten dømt for en rekke brudd på verdipapirhandelloven, grovt skattesvik for 206 millioner kroner samt grov økonomisk utroskap. Eltek-gründeren ble også ilagt en bot på fem millioner kroner og måtte tåle inndragning på drøye ni millioner kroner.

Les også:
Dette er verdens rikeste land
Asia i dag: «Veldig, veldig billige aksjer»
Fikk ikke solgt for 60 mill. – leier ut for 80.000 kroner i måneden (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.