Lars Barg var tiltalt for grov utroskap og fakturering for arbeid utført på Stortinget fra juni 2006 til oktober 2008. Tiltalen lød på grov utroskap for 3,3 millioner kroner.

68-åringen skulle ifølge tiltalen ha benyttet i alt seks underleverandører til såkalt fiktiv fakturering, og han var også tiltalt for uberettigede fradrag for merverdiavgift.

Vurderer anke

Men Økokrim fikk ikke medhold i Oslo tingrett, som onsdag frikjente ham, melder VG.

– Jeg snakket med Barg selv i kveld, og han er strålende fornøyd med at han er frikjent for samtlige tiltaleposter. Tingretten har foretatt en meget grundig bevisvurdering og lagt vekt på mine anførsler, sier Bargs forsvarer, advokat Alexander Greaker, til avisen.

Barg var tidligere styreleder i Maler- og Byggtapetsermestrenes Landsforbund og har selv gått hardt ut mot useriøse aktører i malerbransjen. Han har hele tiden avvist at han har gjort noe straffbart.

Økokrim opplyser at de nå skal vurdere om dommen skal ankes til lagmannsretten.

– Oslo tingrett har vurdert saken annerledes enn påtalemyndigheten. Det er en grundig dom, nå må vi gå nøye gjennom den og vurdere om dommen skal ankes, sier politiadvokat Maria Bache Dahl i Økokrim.

– Utvilsomt svart arbeid

Ifølge tiltalen fikk Barg uberettiget utbetalt i overkant av 600.000 kroner i merverdiavgiftsrefusjon. Økokrim peker videre på at domstolen «ikke er i tvil om at malerarbeidet omfattet av tiltalen i 2006–2008 i all hovedsak er utført svart av personer som ikke er registrert ansatt i selskapene som har fakturert for deres arbeid. Arbeidsgiveravgift og skatt på lønnsinntekt er da unndratt».

Oslo tingrett fant det imidlertid ikke bevist utover enhver rimelig tvil at tiltalte handlet med den nødvendige grad av skyld. Dermed ble Barg frifunnet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.