DN skrev denne uken om Leif Botolf Hesle (65) som måtte møte som saksøkt i Asker og Bærum tingrett nylig.

Pensjonskassen som Hesle fikk sin private uførepensjon fra, krevde at han tilbakebetalte drøyt 1,2 millioner kroner.

Bakgrunnen var at Hesle tidligere er blitt dømt til å tilbakebetale 1,2 millioner kroner han fikk i uføretrygd fra det offentlige frem til 2006. Han skal i denne perioden ha mottatt uføretrygd uten å ha oppgitt at han eide en rekke bygårder i Oslo ved siden av jobben som avdelingsleder i daværende ABB. Hesle hadde ifølge ligningen for 2017 en formue på mer enn 300 millioner kroner.

Storebrand pensjonstjenester, som utbetalte Hesles private uførepensjon, oppdaget ikke før i februar 2014 at han var blitt fratatt den offentlige uføretrygden og var dømt for trygdebedrageri. De stanset samme måned utbetalingene og varslet at de ville kreve tilbakebetaling av 1.256.977 kroner.

Nå er Hesle frifunnet i saken, og slipper da å betale tilbake pengene han fikk i privat uførepensjon.

Gjennomgår dommen

Advokat Mathias Fridtjof Seierstad Haugan representerer Aibel Pensjonskasse, som tapte og ble idømt 143.000 kroner i saksomkostninger. Haugan ønsker ikke å kommentere dommen.

– Jeg kan si at vi har mottatt dommen og vil gjennomgå den, sier Haugan.

– Kommer dere til å anke dommen?

– Den beslutningen er ikke tatt ennå.

DN var i kontakt med Hesles advokat Eigil Erbe fredag. Han har foreløpig ikke kommentert dommen.

I retten fremholdt Erbe at Hesle hadde rett på de private pensjonsutbetalingene. Hesle selv forklarte i retten at han ikke brukte mye tid på eiendomsvirksomheten. Hesle, som er eneeier og styreleder i eiendomsselskapet Fortuna Estate, anslo i retten at han eier 10–12 bygårder i dag. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.