Artikkelen er oppdatert

Sajjad Hussain ble lørdag pågrepet av politiet på Gardermoen da han var på vei ut av landet, skriver Dagbladet.

- Jeg kan bekrefte at vi har pågrepet en person som er siktet for grov menneskehandel, sier politiadvokat Ina Grande Jahre i Romerrike politidistrikt til DN.

Hva er grunnlaget for siktelsen?

- Jeg kan ikke gå inn på detaljer rundt etterforskningen på grunn av stor fare for bevisforspillelse.

Opplysninger fra Pakistan

Den direkte foranledningen til pågripelsen skal etter det DN kjenner til ha vært nye opplysninger fra Pakistan. Disse opplysningene skal ha dannet grunnlaget for siktelsen på grov menneskehandel.

Disse opplysningene ønsker heller ikke politiadvokaten å kommentere.

Hussains forsvarer, advokat John Christian Elden sier til DN mandag kveld at det er en tidligere ansatt som har gitt opplysninger fra Pakistan.

- Jeg er kjent med at det er en tidligere ansatt som har reist til Pakistan som har fremsatt påstander om dårlige arbeidsforhold, uten at det blir noe mer sannhet over siktelsen av den grunn, skriver Elden i en melding til DN.

Elden opplyser at klienten har forstått det som at saken dreier seg om lønnsvilkår.

Frykter ødelagte bevis

Mandag ble 37-åringen framstilt for varetektsfengsling.

- Den pågrepne er vareteksfengslet i fire uker, med fire uker med brev-, besøks- og medieforbud. To av ukene i full isolasjon, på grunn av stor fare for bevisforspillelse, sier Jahre.

Politiet har den siste tiden etterforsket Hussain for skatteunndragelser og tok tidligere i år beslag i verdier i form av leiligheter og luksusbiler.

Dagbladet skriver at pågripelsen ble utløst av at Hussain var i ferd med å reise til Pakistan via Portugal med fly mens etterforskningen mot ham pågikk for fullt.

Hussain er nå siktet for grov menneskehandel, og etter det Dagbladet får opplyst dreier anklagene seg om tvangsarbeid i forbindelse med forretningsdriften hans.

Hentet ansatte

Hussain er eier, daglig leder og styreleder i franchiseselskapet bak den rundt 30 butikker store dagligvarekjeden Lime Minipris på Østlandet og er personlig involvert i flere av filialene.

DN har tidligere omtalt hvordan Hussain har benyttet pakistansk arbeidskraft i butikkene som ble hentet til Norge ved hjelp av den omstridte spesialistbestemmelsen.

Bestemmelsen var ment som en særordning for ettertraktede spesialister med en årslønn på over 500.000 kroner, men ordningen ble misbrukt og er nå avviklet.

Hussain har tidligere vært i søkelyset for store moms- og skatteunndragelser etter razziaer mot butikker han tidligere drev som Joker- og Spar-filialer i 2010. For drøyt to år siden startet Hussain sammen med flere andre norskpakistanske kjøpmenn Lime-kjeden etter flere konflikter med Norgesgruppens kjeder Joker og Spar.

Les også på DN+: – Skal løse denne saken dnPlus (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.