Etterforskerne oppdaget 58 mulige ofre for menneskehandel da de rullet opp en rekke kriminelle forhold knyttet til dagligvarekjeden Lime.

I en politirapport som NRK har fått tilgang til, går det fram at politiet innbrakte 58 mulige ofre for menneskehandel i forbindelse med etterforskningen av Lime-saken. Minst ti av dem er reelle ofre, har etterforskningen så langt avdekket.

Bakgrunn:
  Lime dømt for utnytting av ansatte
Lime-brødre siktet for heleri på 20 millioner
Ny pågripelse i Lime-saken
– Lime-ansatte ble nektet lønn og fridager
Razzia mot advokatkontor i Lime-saken
Storaksjon mot Lime-butikker  

Assisterende politidirektør Vidar Refvik sier Lime-saken er en av de største og alvorligste sakene han har vært borte i. I alt 280 tjenestemenn deltok under aksjonen mot Lime-kjeden i september i fjor. Han beskriver funnene av menneskehandel som det mest alvorlige i saken.

– Det er det mest alvorlige i denne saken – det å utnytte mennesker og å krenke den personlige integriteten deres. Det eneste som er verre er drap og seksuelle overgrep, sier Refvik til NRK.

21 personer er siktet i saken, men ingen har erkjent skyld etter siktelsene om menneskehandel, bedrageri, heleri, moms- og trygdebedrageri samt skattekriminalitet.

Les også:
Oljefondet kjøper i Washington
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.