– Onsdag kveld var Kleivene innstilt på å møte, men han tok forbehold om helsetilstanden. Men så fikk jeg en sms klokken kvart over fire i natt om at han ikke så seg i stand til å møte, forklarte Lloyd Kleivenes (61) advokat Bjørn Stordrange da straffesaken startet i Aust-Agder tingrett i Arendal klokken ni torsdag morgen.

Lloyd Kleivene ble til slutt tvunget til å møte i retten i Arendal i straffesaken mot ham. Her er Kleivene i retten i 2015 da ett av hans mange selskaper ble tatt til konkursbehandling.
Lloyd Kleivene ble til slutt tvunget til å møte i retten i Arendal i straffesaken mot ham. Her er Kleivene i retten i 2015 da ett av hans mange selskaper ble tatt til konkursbehandling. (Foto: Anders Martinsen)

Forfalskninger og bedrageri

Lloyd Kleivene er tiltalt for omfattende bedragerier i kjølvannet av at hans eiendomskonsern Prima Invest gikk konkurs i 2014. Kleivene skal blant annet ha forfalsket en rekke dokumenter for å få stadig nye lån. Samlet omfatter tiltalen bedragerier for snaut 70 millioner kroner.

Kleivene har selv avvist anklagene. Han har også uttrykt at han ikke har tillit til tingrettsdommer Jan Atle Hansen etter at Kleivene tidligere i år ble fratatt pass og ble pålagt meldeplikt hos politiet for å sikre at eiendomsinvestoren møtte til straffesaken mot ham.

Lukket for pressen

Torsdag formiddag ble retten lukket for pressen for å høre vitneforklaringer fra Kleivenes lege og psykolog. Retten må ta stilling til om Kleivene skal pågripes eller om straffesaken må utsettes til Kleivene er i stand til å møte. Ettersom strafferammen for det Kleivene er tiltalt for er på over ett års fengsel, kan ikke saken gå for retten uten at den tiltalte er til stede.

Etter å ha hørt på legen og psykologen, kom retten til at Kleivene måtte møte i retten og ville sende politiet for å hente ham. Da valgte Kleivene å komme frivillig og ankom tingretten rundt klokken 1330.

Det er i utgangspunktet satt av fem uker i retten til behandlingen av straffesaken mot Kleivene. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Tidligere Rema-butikkeier: – Du er ikke kjøpmann lenger, men en slave
Vibecke Wiik får et sug i magen når hun nærmer seg butikken hun drev i tre år. Her forklarer hun hvorfor.
03:08
Publisert: