Gjersets tømrerfirma, Rett og Slett, må rette opp arbeid for 175.000 kroner til Sørholts selskap, Residence Holding, mens Sørholt på sin side må ut med 271.292 kroner, ifølge domsavsigelsen fra Asker og Bærum tingrett.

Det var i desember i fjor Gjerset og Sørholt møttes i retten etter at det ble krangel om oppgjøret.

Den tidligere eiendomsmegleren Miguel Sørholt hadde i 2013 hyret inn Gjerset til å innrede en bod på 23 kvadratmeter i sokkeletasjen i Sørholts villa på Snarøya.

Konflikten oppsto derimot da Sørholt flyttet til Florida for snart to år siden for å prøve seg i det amerikanske eiendomsmarkedet.

- Fikk regninger for nesten 1,1 millioner

Sørholt mente de hadde blitt enige om en pris på 500.000 kroner for jobben. Etterhvert ble de to enige om å utbedre også den skiferbelagte terrassen over bodarealet i sammenheng med innredning av boden.

LES OGSÅ:Miguel Sørholt tapte mot Privatmegleren

Da Sørholt i mai i år fikk en leieboer i huset og arbeidene, ifølge Sørholt, fortsatt ikke var ferdigstilt, oppsummerte de fakturaene snekkeren hadde sendt dem.

– Da fant jeg ut at vi hadde fått regninger for nesten 1,1 million kroner, og fortsatt gjensto det arbeider. Så kom det nok en regning på 400.000. Da stoppet jeg utbetalingene, sa Sørholt til DN før rettssaken i fjor.

Partene kranglet om utbygging av en bod i Miguel Sørholts villa på Snarøya. Foto:
Partene kranglet om utbygging av en bod i Miguel Sørholts villa på Snarøya. Foto: (Foto: Anita Arntzen)
Gjerset var ikke enig i denne fremstillingen og mente det ikke hadde blitt avtalt noen fastpris. Dermed gikk han rettens vei.

Dommeren mener prisen Gjerset forlanger for jobben han og underleverandørene har utført på huset til Sørholt er innenfor det som er rimelig, men gir likevel Gjerset «smekk på fingrene» for å ha overfakturert i noen tilfeller.

I dommen vises det til at det ikke er inngått noen skriftlig kontrakt mellom partene om hvilke arbeider som skulle utføres, ei heller noe bindende pristilbud selv om Gjerset innledningsvis anslo at det ville koste rundt en halv million kroner å få utført arbeidene Sørholt skisserte.

LES OGSÅ:Privatmeglerstjerne overtok etter Sørholt

Dommeren viser til at Sørholt ikke kom med noen innsigelser på arbeidene før han hadde betalt langt mer enn en halv million kroner.

«Retten kan ikke se at det er sannsynliggjort at noen av de valgene som ble gjort, kan karakteriseres som uforsvarlige» skriver dommeren som likevel mener Gjerset har operert med feil timepris i noen tilfeller.

Ingen vinner

Dommeren har dermed kommet frem til at den «korrekte prisen» som Gjerset skulle ha fakturert i henhold til avtale er 1,28 millioner kroner og ikke 1,4 millioner kroner som TV-snekkeren har fakturert.

Dermed har retten kommet frem til at Sørholt skylder Gjerset ytterligere 271.292 kroner pluss forsinkelsesrenter, ettersom Sørholt allerede har betalt inn i overkant av en million kroner.

LES OGSÅ:- Markedet er brennhett (DN+)

Dommeren gir imidlertid Sørholt medhold i at han har krav på prisavslag på 175.000 for noen sprekker i murpussen samt enkelte andre feil og mangler ved arbeidet.

«Basert på det resultat retten har kommet til kan ingen av partene anses for å ha vunnet saken fullt ut eller i det vesentlige» heter det i dommen.

Partene må derfor betale hver sine sakskostnader.

Gjerset og hans advokat, Julie Høydal Davik, ønsker ikke å kommentere dommen.

Miguel Sørholt har ikke bestemt seg for om han kommer til å anke dommen ennå.

– Men det er store muligheter for det. Jeg mener det store bildet i denne dommen ikke er riktig. Dommeren har prøvd å gi og ta litt i alle retninger. Sånn er tingretten, sier Sørholt til DN.

 

Se DNtv: De fem beste billigkjøpene på polet:

De fem beste billigkjøpene på polet
Slunken lommebok etter jule- og nyttårsfeiringen? DNs vinanmelder gir deg de fem beste billigkjøpene på Vinmonopolet.
02:36
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.