– Dårlige avlinger for det fransk-bulgarske nettverket som har utnyttet arbeidere på vingårder, melder Europol i en pressemelding mandag ettermiddag.

Etter en razzia mot flere vingårder i Frankrike den 17. september har Europol, i samarbeid med lokale politimyndigheter og mer enn 80 etterforskere, avdekket storstilt organisert kriminalitet og menneskesmugling.

Gruppen som står bak har medlemmer fra både Bulgaria og Frankrike, melder Europol. Fire ble arrester i dagens aksjon. De har rekruttert ulovlige arbeidere fra Bulgaria, som har reist til innhøsting i Frankrike med løfter om en lønn på 60 euro dagen. I stedet er de blitt satt i ulike leirer, uten å få hverken lønnsatset de ble lovet eller betalt dekking av transportkostnader. Noen skal ikke ha hatt nok penger til å reise hjem igjen til Bulgaria.

Pengene som ble «spart inn» på lønnsutgifter ble så hvitvasket gjennom ulike eiendommer i Frankrike.

Fire ulike selskaper som driver med vindyrking nær Lyon skal være involvert, og det er foreløpig identifisert 167 potensielle ofre.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.