Økokrim har rullet opp en innsidesak som nå har endt med at tre menn er blitt dømt. To av mennene er tidligere dømt etter tilståelse i Oslo tingrett, mens den siste ble dømt i Vestfold tingrett nylig.

E24 har tidligere omtalt saken.

Bakgrunnen for saken er at to menn handlet aksjer i selskapet Link Mobility asa sommeren 2018 etter å ha mottatt ulovlig innsideinformasjon fra en aksjonær i selskapet, ifølge dommen i Vestfold tingrett. Aksjonæren har tilstått tilskyndelse til innsidehandel og ble i tilståelsessaken i høst dømt til 120 dager ubetinget fengsel av Oslo tingrett.

E24 har tidligere omtalt denne dommen. Han forklarte at han fikk vite om at selskapet skulle bli kjøpt opp.

«Etter dette fikk jeg et innfall om å ta kontakt med min venn [NN] for å tipse ham om at det ville bli et oppkjøp av Link Mobility. Jeg ønsket at han skulle få mulighet til å tjene penger på denne informasjonen, og at noe av gevinsten skulle dryppe på meg», har mannen forklart, ifølge E24.

Etter at oppkjøpet var klart, steg kursen kraftig.

To menn på 63 og 54 år handlet til sammen aksjer for rundt 900.000 kroner, og satt igjen med en samlet gevinst før skatt på rundt 200.000 kroner etter kursoppgang. Etter å ha gitt aksjonæren en andel på 35.000 kroner, delte de gevinsten mellom seg, ifølge dommen fra Vestfold tingrett.

63-åringens advokat, Tor Erik Heggøy, har ikke besvart DNs henvendelser.

– Domfelte har erkjent at han burde ha forstått at han mottok informasjon han ikke kunne handle på grunnlag av, men fastholder at han ikke forsto det, har Heggøy forklart til E24.

54-åringen handlet aksjene fra sin VPS-konto, og 63-åringen fikk utbetalt utbyttet med en bankoverføring. Den var merket med «Bet. For 3 Stk. Malerier av Stein Småkjær». 54-åringen tilsto i høst innsidehandel og hvitvasking av utbyttet fra innsidehandelen i Oslo tingrett. 63-åringen er nå dømt for de samme forholdene i Vestfold tingrett. I retten anførte 63-åringen at han ikke hadde forstått at han mottok innsideinformasjon, men fikk ikke gehør i retten. Dommen fra Vestfold tingrett er ikke rettskraftig. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.