– Vi er fornøyde, sier Sverre E. Koch, som er Røds advokat, etter dommen i Borgarting lagmannsrett.

Sverre Koch, advokat.
Sverre Koch, advokat. (Foto: Fredrik Bjerknes)

Rød vant frem i saken staten ved Skatt øst hadde anket inn for lagmannsretten, med krav om skatt og straffeskatt på vel 50 millioner kroner. Rød tilkjennes også 275.325 kroner i saksomkostninger. Anken fra staten avvises etter dissens i retten.

Rettsmaraton

Dette er den siste saken i kjølvannet av konkursen i Marine Subsea i 2010. Rød, som var styreleder i selskapet, har siden måttet tilbringe mye tid i rettssalene.

Sommeren 2016 vedtok Skatteklagenemnda å skjønnsmessig skattlegge Rød for en aksjegevinst på 117 millioner kroner, noe som utløste en restskatt og tilleggsskatt på til sammen vel 50 millioner kroner.

Skattemyndighetene mente Rød i 2007 hadde overført femti prosent av aksjene i selskapet Africa Offshore Services (AOS), senere Marine Subsea, fra seg selv til familieselskapet Eksportconsult as, uten å melde dette inn i selvangivelsen.

Rød har hele tiden benektet at han personlig sto som eier av aksjene i AOS, selv om dokumenter fra 2006 tydet på dette. Dette blir han nå trodd på av retten.

– Vi vant helt frem, og skattekravet på mer enn femti millioner kroner faller helt bort, sier advokat Koch.

Han sier Mårten Rød personlig ikke ønsker å kommentere dommen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Denne omstridte typen kan ha sørget for at brexit avlyses. I tillegg får han kjeft for et klistremerke på bilen han kjører
02:53
Publisert: