Det var Rema 1000 som kontaktet politiet etter at de mottok en bekymringsmelding som ga dem mistanke om at noe var alvorlig galt, og 4. oktober pågrep politiet to personer.

– Politiet har grunn til å tro at disse har mottatt penger av andre ansatte. Måten det er gjort på, gjør at vi har funnet grunn til å sikte dem for korrupsjon, sier politiadvokat Mathias Emil Hager i Øst politidistrikt til NRK.

En mann på 46 år skal ha tatt en engangssum for å ansette personer av utenlandsk opprinnelse og deretter krevd inn 15 prosent av lønnen deres. Han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen.

En mann i 20-årene skal selv ha betalt for å få seg jobb og deretter formidlet betaling fra andre ansatte for at de skulle ha jobb. Han betalte selv deler av sin lønn til 46-åringen. Det skal ha vært denne mannen som til slutt varslet Rema 1000 om forholdet.

Politiet ønsker foreløpig ikke å si hvor store summer det er snakk om eller hvor lenge dette har foregått, men bekrefter at det skal avhøres rundt ti personer i saken.

Ledelsen i Rema 1000 skriver i en epost til NRK at forholdet er politianmeldt, og at saken etterforskes, og at det er politiet som må svare på spørsmål om forholdet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Skal du overleve en krise må du ha dette hjemme
Er du forberedt på en krisesituasjon? Har du tenkt på hva du må ha for å overleve et langvarig strømbrudd, vannstans, terror eller krig? Disse fem rådene kan være forskjellen på liv og død.
01:33
Publisert: