I mai ble den tidligere stortingsrepresentanten for Fremskrittspartiet (Frp) Mazyar Keshvari dømt til syv måneders fengsel for juks med reiseregninger på Stortinget av Eidsivating Lagmannrett.

Saken havnet i lagmannsretten etter at påtalemyndighetene anket dommen fra tingretten, men de kom til samme konklusjon og forkastet dermed anken. Lagmannsretten la vekt på at Keshvari tilsto i saken.

Påtalemyndigheten anket straffeutmålingen, fordi de mente straffen var for mild. De la ned påstand om ett og et halvt års ubetinget fengsel.

Keshvari kan nå risikere høyere straff, når skal saken behandles i Høyesterett.

– Det er uheldig at han ikke har fått sone ferdig for lengst ved at dette drar ut i tid. På den annen side kan Høyesterett nå få muligheten til å redusere straffen ned på et normalt nivå for denne typen lovbrudd, skriver hans forsvarer John Christian Elden i en SMS til DN fredag.

– Ved at de har sluppet inn hans motanke til behandling kan straffen bli satt ned til et mer moderat nivå, slik andre med tilsvarende lovbrudd hadde fått. Tidsforløpet som er gått bør i tillegg tale i Keshvaris favør, fortsetter Elden.

Det var tilbake i 2018 at Keshvari ble siktet for grovt bedrageri, etter at Aftenposten avslørte at han hadde levert falske reiseregninger til Stortinget i flere år. Han har erkjent at han har levert falske regninger for 450.000 kroner, og har i ettertid betalt tilbake disse pengene. Keshvari meldte seg ut av Frp da rettssaken i tingretten startet i fjor høst.

– Jeg vil be min familie, kolleger, Stortinget som institusjon og det norske folk om unnskyldning for at jeg i en svært vanskelig periode i mitt liv har begått feil og handlet galt. Det er noe jeg er veldig lei meg for, angrer dypt på og beklager på det sterkeste, sa Keshvari i retten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.