Steve Easterbrook ble i november i fjor kastet som toppsjef for fast-food-kjeden McDonald's etter at det ble kjent at han hadde hatt et forhold til en ansatt i selskapet.

I forbindelse med avskjeden fikk Easterbrook en sluttpakke verdt flere titall millioner dollar. Han innrømmet da å ha hatt et forhold til en ansatt, men nektet for at den hadde et seksuelt aspekt.

Tidligere i august, måneder etter Easterbrooks avskjed, gikk McDonald's til sak mot den tidligere toppsjefen. Selskapet mente han hadde løyet og begått bedrageri i forbindelse med etterforskningen av forholdet i fjor høst. Da sa selskapet at det hadde funnet nye bevis for tre ytterligere forhold som Easterbrook skal ha hatt med ansatte i McDonald's, og som han ikke opplyste om før han fikk sparken.

Selve rettstvisten handler ifølge CNBC om at McDonald's vil ha tilbakebetalt sluttpakken som Easterbrook fikk da han ble sparket. Nettstedet skriver at det dreier seg om rundt 42 millioner dollar.

«Moralsk forkastelig»

I ferske rettsdokumenter som CNBC har fått tilgang til, går McDonald's hardt ut mot den tidligere toppsjefen.

Det mener at Easterbrook må møte i retten for å forklare oppførselen sin. Selskapet hevder at Easterbrook skal ha slettet epostene som beviste de tre andre forholdene.

Easterbrook har på sin side forsøkt å få saken kastet av en rett i delstaten Delaware, der søksmålet er levert. Han mener epostene, som skal inneholde bevis for de tre ytterligere forholdene, var tilgjengelig for selskapet før partene ble enige om sluttpakken, og at det dermed ikke er «nye bevis».

«Da McDonald's undersøkte saken, løy Steve Easterbrook. Han brøt med selskapets retningslinjer, viste respektløshet mot våre verdier og misbrukte tilliten til sine medarbeidere, styret, våre franchiser og våre aksjonærer. Hans argument for at han ikke skal stilles ansvarlig for gjentatte «dårlige handlinger» er moralsk forkastelig og kommer ikke til å holde vann under loven», sier McDonald's i en uttalelse til CNBC.

Easterbrooks advokat har ikke besvart CNBCs henvendelser.

Ifølge nettstedet anklager McDonald's Easterbrook for å ha godkjent et «ekstraordinært aksjeprogram verdt hundretusenvis av dollar» til en ansatt mens de hadde et seksuelt forhold. Eastbrook mener på sin side at dette programmet ble godkjent av blant annet styret. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.