Politiet mener hovedmannen i Lime-saken avlyttet et lukket rettsmøte via telefonen til lillebroren og dermed har brutt straffeloven.

– Vi ser det som helt nødvendig å gripe overfor den type handlinger, sier politiadvokat Ina Grande Jahre til Aftenposten.

Fredag ble en av hovedmennene i Lime-saken igjen fremstilt for varetektsfengsling. 38-åringen som har vært løslatt siden i sommer, er blant annet siktet for bedrageri, menneskehandel og heleri, i tillegg til å være medlem av en organisert kriminell gruppe.

 

Lillebroren har denne uken møtt i retten tiltalt for å ha planlagt kidnapping og urettmessig fengsling i Pakistan overfor et sentralt vitne i Lime-saken.

Ifølge avisa mener politiet at han har overtrådt straffeloven fordi lillebroren, som fulgte overføringen fra rettssalen fra et eget rom, ringte til storebroren slik at også han kunne følge med på det lukkede rettsmøte. (©NTB) (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.