Ghislaine Maxwell er anklaget for å ha rekruttert mindreårige jenter for den amerikanske milliardæren Jeffrey Epstein. Maxwell er nå pågrepet av FBI, melder flere amerikanske medier, blant annet NBC News. Nyhetskanalen viser til to anonyme kilder som bekrefter at hun skal møte retten i dag.

I 17.10-tiden melder nyhetsbyrået AFP på Twitter at Maxwell er blitt siktet for seks tilfeller av seksuelt misbruk.

Epstein døde i påvente av rettsaken i fjor, der han var siktet for flere tilfeller av menneskehandel og overgrep mot mindreårige. Han ble funnet død på cellen i varetektsfengselet på Manhattan 10. august i fjor, og rettsmedisinerne konkluderte med at han hadde tatt sitt eget liv.

NBC News skriver at Maxwell, som er datter av den britiske mediemogulen Robert Maxwell, har holdt en lav profil etter Epsteins død.

Milliardæren er kjent for sin mektige og berømte omgangskrets og DN har tidligere skrevet om hans forbindelser til flere høytstående nordmenn.

I mai i år kom Netflix-dokumentaren «Jeffrey Epstein: Filthy Rich», som fokuserer på kvinnene som hevder å ha blitt seksuelt misbrukt av finansmannen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.