– Hun har ikke gjort noe galt. Det er en byggesak i kommunen som har vært enstemmig igangsatt for veldig mange år siden. Hun samarbeider nå med Økokrim for å belyse saken, sier forsvarer av ordføreren, Geir Lippestad på en pressekonferanse tirsdag.

Tirsdag ble det kjent at Økokrim har siktet ordføreren i Nittedal, Hilde Thorkildsen, for grov korrupsjon.

Siktelsen dreier seg om en pengetransaksjon på 100.000 kroner i forbindelse byggeprosjektet Bjørnholtlia.

Tre andre personer er også siktet av Økokrim.

Lippestad opplyser om at ordføreren mener at hun ikke har gjort noe galt, og at hun nå samarbeider med etterforskningen. På spørsmål om ordførerens relasjon til de andre siktede, svarer Lippestad at det er sambygdinger og at ordføreren har hatt klesbutikker.

Forsvareren forteller at de på nåværende tidspunkt ikke vet om hvem som varslet kommunen om pengetransaksjonen, men at ordføreren helt klart har tanker om hvordan dette varselet har kommet frem.

– Hun stiller seg uforstående til siktelsen.

Pengesummen som det skal ha vært utgangspunktet for etterforskningen, vil ikke Lippestad kommentere.

– Hun er tydelig på at hun ikke har mottatt noe beløp. Det er ikke snakk om store beløp, sier Lippestad, som også informerer om at Thorkildsen var på det første avhøret i februar i år.

Nittedal rådhus: Ordfører i Nittedal, Hilde Thorkildsen (Ap), er siktet for grov korrupsjon. Illustrasjonsfoto.
Nittedal rådhus: Ordfører i Nittedal, Hilde Thorkildsen (Ap), er siktet for grov korrupsjon. Illustrasjonsfoto. (Foto: Tore Meek,/NTB scanpix)

Beslag i februar

Ifølge Romerikes Blad gjorde politiet beslag hjemme hos ordføreren den 13. februar i år.

Tirsdag sitter hun i avhør hos Økokrim, sammen med flere av de medsiktede.

– Jeg kan bekrefte at Økokrim etterforsker Hilde Thorkildsen for mistanke om grov korrupsjon. Hun samarbeider med politiet på alle mulige måter og føler seg helt trygg på at når alle dokumenter er gjennomgått, så ender saken med henleggelse, sier ordførerens forsvarer, advokat Geir Lippestad til avisen.

Varaordfører Inge Solli (V) hatt rollen som fungerende ordfører i kommunen. Ordføreren har siden februar vært sykmeldt.

Anonymt varsel til kommunen

Ifølge Romerike blad skal den siktede ordføreren ha mottatt en sum penger gjennom sin butikkdrift tilbake i 2014.

Thorkildsen har hatt klesbedrifter i Nittedal, Lillestrøm og Oslo. Alle butikkene er i dag lagt ned. Et av disse - Luna Norge AS - gikk konkurs i 2016.

Pengene det er snakk om skal ha kommet fra en sentral person i det aktuelle byggeprosjektet som nå er under etterforskning. Beløpet – som skal ha gått via en annen person – skal ha ligget på rundt 100.000 kroner og skulle være med på å gi denne personen en plass på eiersiden i et av Thorkildsens selskaper. Også denne personen skal etter det avisene Romerikes Blad og Varingen erfarer være siktet i saken.

Økokrim mistenker at ordføreren skal ha påvirket saksgangen i et større utbyggingsprosjekt i Nittedal.

Økokrim ser på utbyggingsprosjektet Bjørnholtlia i Hakadal. Som ordfører skal Thorkildsen ha vært en sterk pådriver for prosjektet.

Bjørnholtlia i Hakadal ble i 2006 spilt inn som et nytt byggeprosjekt for Nittedal kommune.
Bjørnholtlia i Hakadal ble i 2006 spilt inn som et nytt byggeprosjekt for Nittedal kommune. (Foto: Tore Meek,/NTB scanpix)

Gigantprosjekt i Hakadal

I 2006 ble et byggeprosjekt spilt inn til Nittedal kommune, 2008 ble byggeprosjektet Bjørnholtlia tatt med i kommuneplanen.

Utbyggerne fikk klarsignal fra kommunen om å bygge inntil 300 boliger, samt en ny barneskole på Elvetangen i Hakadal.

Utbyggingsprosjektet har vært gjennom flere politiske runder i kommunestyret, men ble i 2016 enstemmig vedtatt.

Følge Romerikes Blad, har byggeprosjektet blitt stadig mer lukrativt. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.