Fengslingsmøtene for de to mennene ble holdt i Oslo tingrett fredag ettermiddag.

Den Nortura-ansatte ble varetektsfengslet i to uker med brev- og besøksforbud. I tillegg er han underlagt delvis isolasjon gjennom at han ikke får ha kontakt med den medsiktede.

Har erkjent å ha mottatt lån

«Hensynet til bevisforspillelse gjør seg gjeldende selv om siktede samarbeider med politiet for å avklare sin rolle. Avhørene er ikke avsluttet hverken av ham eller andre personer som er eller kan være involvert i saken», heter det i kjennelsen.

Den siktede 56-åringen er ansatt i Nortura og har hatt en salgsstilling. Han har advokat Marius Dietrichson som forsvarer. Siktede har ifølge kjennelsen erkjent å ha mottatt betalinger som lån.

Anker kjennelsen

Også den 54 år gamle mannen er varetektsfengslet i to uker. Hans forsvarer, advokat Ola Lunde, opplyser fredag kveld til NTB at fengslingen vil bli anket.

Mannen nekter skyld etter siktelsen.

54-åringen skal, etter det Nationen har kartlagt, tidlig på 2000-tallet ha blitt straffedømt og ilagt næringsforbud etter at han ble funnet skyldig i smugling av store mengder kjøtt og i bedrageri ettersom han mottok eksportstøtte for kjøtt som likevel ble solgt i Norge. Han ble også dømt til å betale 73 millioner kroner tilbake til staten, en gjeld som i dag skal ha vokst til 111 millioner kroner.

I dag jobber 54-åringen i selskaper som kona er oppført som eier av. Selskapet driver blant annet med videreforedling av lyst kjøtt for gatekjøkkenbransjen og uavhengige slakteforretninger.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Sang ut mot politikere: - Det er masse plast og skitt, for dere har ikke gjort en dritt
Minst 15.000 klimaengasjerte skoleelever fra Oslo og omegn droppet skole og møtte opp til demonstrasjonen foran Stortinget fredag.
01:17
Publisert: