Onsdag formiddag møtte bostyrer Andreas S. Christensen i konkursboet etter Norwegian Wood-festivalen opp i Oslo tingrett, men fant ingen motpart.

Konkursboet krever 1,5 millioner kroner fra to av selskapene til festivaleieren, Per Karsten Ims.

Han er først og fremst eiendomsinvestor, men har også hatt flere sentrale roller innenfor festival- og konsertbransjen.

Men forrige uke gikk et av selskapene konkurs, mens det andre gikk konkurs tidligere i sommer.

Ims' selskaper ble i forliksrådet dømt til å betale 1,5 millioner kroner, og han var den som hadde tatt saken videre til tingretten i et forsøk på å få omgjort avgjørelsen. Men onsdag morgen snudde han – i tolvte time.

– Han trakk saken en halvtime før vi skulle i retten. Så stevningen blir da avvist, forteller Christensen.

På spørsmål om hvorfor saken ble trukket svarte Ims at bostyrer har overtatt styringen.

– Han besluttet for noen dager siden ikke å føre saken. Det ville vært rart om jeg, som ikke er part i saken, skulle føre den selv.

Ims eierselskap Arjuna as, som var deleier i musikkfestivalene Norwegian Wood og Skral Festival, gikk forrige uke konkurs.

– Kommer selskapet til å betale boet?

– Det avhenger av bobehandlingen. Arjuna gikk konkurs for en uke siden, og bobestyrer har vel så vidt begynt arbeidet sitt.

Per Karsten Ims
Per Karsten Ims (Foto: Mikaela Berg)

Konkurskarantene og krav

At saken trekkes, betyr at forliksrådets dom blir stående. Men Christensen er usikker på om boet noensinne vil se noe til pengene.

– Nei, det er for tidlig å vite, sier han.

En rekke artister, som DeLillos, Lillebjørn Nilsen og Klovner i Kamp, fikk ikke betalt før festivalen gikk konkurs, og boet har siden forsøkt å drive inn penger.

– Vi vil vurdere å fremme krav mot Ims personlig. Det er ingen hemmelighet at vi mener han er ansvarlig for dette, sier Christensen.

Ims mener det ikke er grunnlag for å gå til sak mot ham.

– Mitt selskap Arjuna as var kun en deleier i Norwegian Wood og jeg var ikke alene i styret. Min opplevelse er at styret som helhet tok sitt arbeid og sine forpliktelser svært alvorlig og fattet de beste beslutningene vi kunne med den informasjonen vi hadde tilgjengelig, skriver han i en epost.

Administrerende direktør Helge Westbye i plateselskapet Grappa, som representerer Lillebjørn Nilsen, støtter ideen om å rette krav direkte mot Ims.

– Slik jeg har oppfattet saken, er jeg enig i det, sier han.

Nilsen hadde 170.000 kroner utestående da Norwegian Wood gikk konkurs. Halvparten har han fått; resten av pengene tviler Westbye på at de noensinne får se.

– Jeg har avskrevet dem, sier han.

Advokat Christensen sier han også snart vil konkludere i spørsmålet om hvorvidt han vil foreslå at tingretten ilegger Ims konkurskarantene.

– Kan Ims karakteriseres som en konkursgjenganger er et spørsmål der. Jo flere konkurser man pådrar seg, jo nærmere kommer man grensen, sier Christensen.

Ims har tidligere uttalt til DN at han mener det ikke er grunnlag for konkurskarantene.

– Jeg har vært involvert i flere selskaper som har hatt store utfordringer, og brukt mye tid og penger på å redde disse, men i flere tilfeller har dette ikke lykkes, og den som har tapt mest penger er meg personlig, sa Ims til DN forrige uke. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.