Styret i selskapet som driver eiendommene på eksklusive Aker Brygge i Oslo har politianmeldt daglig leder (56)  for betydelig underslag og grov økonomisk utroskap, ifølge en melding fra advokatfirmaet Thommmessen.

Totalt skal det dreie seg om underslag på 23 millioner kroner fra selskapet Bryggedrift AS.

"Selskapets daglige leder er suspendert og politiet har åpnet etterforskning. Selskapets styre ser svært alvorlig på forholdet og iverksatte umiddelbart tiltak for å sikre selskapets verdier da den første delen av forholdet ble kjent", heter da i meldingen som er ført i pennen av advokat Stein Kimsås-Otterbech i Thommessen, som representerer selskapet.

Gjennom oppstarten av selskapets ordinære finansielle revisjon ble det for en uke siden påvist at omlag en million kroner kunne være misligholdt. Styret engasjerte så revisor til å iverksette omfattende undersøkelser, fremgår det.

Der ble det avdekket at omkring 16 millioner kroner skal være tatt i 2014, og at det resterende beløpet angivelig er misligholdt gjennom en periode på ti år.

Mislighetene skal blant annet ha vært utført ved bruk av konstruert dokumentasjon i form av fiktive fakturaer. Nå vil selskapets gjennomgå sine interne kontrollrutiner.

"Styret viderefører de påbegynte undersøkelsene gjennom sitt revisjonsfirma og har tillit til at disse sammen med politiets arbeid vil avdekke alle relevante fakta i saken", heter det.

Advokat Stein Kimsås-Otterbech i Thommessen bekrefter meldingen men ønsker ikke å kommentere saken utover denne.

Politiadvokat Christian Stenberg.
Politiadvokat Christian Stenberg. (Foto: Per Thrana)

- I og med at det pågår en politietterforskning så kan jeg ikke kommentere noe mer på nåværende tidspunkt, sier han til DN mandag.

- Dette kan jeg ikke kommentere i det hele tatt i øyeblikket, sier 56-åringens forsvarer Harald Hjort i advokatselskapet Hjort.

Politiadvokat Christian Stenberg ønsker heller ikke å gå inn på opplysningene fra selskapet.

- Jeg kan bekrefte at vi har mottatt en anmeldelse og etterforsker økonomiske misligheter i selskapet, som skal være begått av daglig leder. Vi har funnet grunn til å sikre oss verdier gjennom heftelser og sperring av bankkonti, sier han til DN.

Aksjonærene i Bryggedrift AS består av sameiene på Aker Brygge, deriblant John Fredriksen- og Stein Erik Hagen-dominerte Norwegian Property som eier næringseiendommen og kjøpesenteret "Aker Brygge". Fredriksen la like før månedsskiftet inn et bud på hele selskapet.

Norwegian Property er representert i styret i Bryggedrift AS ved kommersiell direktør og driftssjef Bjørge Aarvold.

Han har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Bryggedrift hadde et driftseresultat på 0,3 millioner kroner av en omsetning på 103 millioner kroner i 2013, opp fra minus 3,2 millioner kroner året før. Resultat før skatt var på 0,1 millioner kroner (-3,2).

Les også: Dr Doom med dyster valutaspådom
Fredriksen løfter Seadrill
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.