Bjerkaas har verken dommererfaring eller juridisk utdannelse, men skal tjenestegjøre i særdomstolen, skriver Finansavisen.

– Jeg har ingen dommererfaring, men jeg har vært i retten mange ganger som redaktør i NRK, sier Bjerkaas. Hans nye jobb består i å avgjøre tvister om rettigheter som folk i landsdelen har opparbeidet seg gjennom langvarig bruk.

– Bjerkaas er en kunnskapsrik mann som har atskillig samfunnserfaring. Jeg tror han vil klare seg bra, sier lagdommer i Utmarksdomstolen i Finnmark, Nils Asbjørn Engstad.

Etter å ha søkt og fått avslag på stillingen da han sluttet i NRK i 2013, skal Utmarksdomstolen nå ha tilbudt ham et vikariat.

NRK-lisensen blir TV-skatt etter finsk modell
Venstres partileder, Trine Skei Grande forklarer hvordan modellen for NRK-lisensen vil fungere i forslaget som har blitt presentert av Stortinget.
02:12
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.