Åtte måneder er gått uten at det har kommet sikre livstegn fra Anne-Elisabeth Hagen.

Hun forsvant fra hjemmet sitt i Lørenskog 31. oktober i fjor og saken er blitt etterforsket som en kidnappingssak.

Hovedhypotesen har vært at fremmede gjerningspersoner har bortført kvinnen og at økonomisk vinning har vært motivet. Nå endres hovedhypotesen.

– Vi mener nå det er grunn til å vektlegge hypotesene på en annen måte, sier etterforksingleder Tommy Brøske under en pressekonferanse onsdag.

Politiet mener nå at Hagen er drept og at drapet er forsøkt skjult gjennom en fingert bortføring.

Brøske ønsker ikke å kommentere konkrete siktelser i saken eller aktuelle åsteder. Boligen er fortsatt interessant for politiet.

Han ønsker heller ikke å kommentere andre mulige motiver.

Et brev etterlatt i boligen har stått helt sentralt i etterforskningen. Her ble det fremsatt et krav om løsepenger. De angivelige kidnapperne har krevd løsepenger i krytovaluta, og siden forsvinngen skal det ha vært "begrenset kommunikasjon" med de angivelige kidnapperne.

Sjekker papir-spor

Tiden som har gått og mangel på livsbevis har vært medvirkende årsakene til at politiet har endret sine hypoteser.

Politiet vektlegger at det er liten vilje til kommunikasjon med en mulig motpart.

Etterforskningslederen påpeker også at det er benyttet en vanskelig betalingsform med påfallende lite vilje til å innkassere betalingsformen.

– På bakgrunn av dette har vi endret hovedhypotesen.

Politiet vært i analysefase der 1700 tips er blitt sjekket ut. Blant annet har politiet sjekket papiret der løsepengekravet ble fremstilt.

– Vi utelukker ikke at papiret er solgt i Norge, sier Brøske.

Etterforskningen har de siste månedene skiftet karakter. Politiet har lagt vekk spor som ble innhentet ved Futurum-bygget der ektemannen Tom Hagen har sin arbeidsplass. Overvåkningsvideoen fra Futurum-bygget viste to uidentifiserte menn på utsiden av bygget.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.