Høsten 2019 startet Økokrim etterforskningen av daglig leder i Bitcoins Norge Ole-André Torjussen. Mistanken som utløste etterforskningen dreide seg om mulig underslag av bitcoin som Bitcoins Norge oppbevarte for kunder eller bedrageri mot kundene.

– Økokrim har kommet til at det ikke er grunnlag for å påtale noen av forholdene. Når det gjelder mistanken om underslag, er konklusjonen at det ikke har skjedd noe straffbart. For mistanken som gjaldt bedrageri er bevissituasjonen slik at saken er henlagt på bevisets stilling, skriver Økokrim i en pressemelding.

– Belastende

– Det har vært belastende å ha så alvorlige beskyldninger hengende over seg i lang tid. Særlig også fordi dette er blitt en mediesak som Torjussen har stått i en stund. Selv om utfallet var ventet, er han likevel lettet når beskjeden kom, sier Torjussens advokat Kim André Svenheim til DN.

Tømreren og Stavanger-mannen Ole-André Torjussen (36) er mannen bak Bitcoins Norge, det som var en av landets første bitcoinbørser. I toppåret 2017 tjente selskapet bak børsen 3,6 millioner kroner før skatt.

I ligningsåret 2019 står Ole-André Torjussen oppført med en inntekt på 1,99 millioner kroner. Det er ganske nøyaktig en tredobling fra året før da inntekten var ligningsført til rundt 663.000 kroner. Begge årene har formuen vært null.

Fredag ettermiddag kommenterer Torjussen selv henleggelsen på Bitcoins Norges Facebook-side slik:

- Bitcoins Norge er derfor naturligvis glad og lettet over at Økokrims grundige etterforskning av beskyldningene mot selskapet resulterte i konklusjonen at intet straffbart forhold har funnet sted. Bitcoins Norge vet at henleggelsen kun er første skritt med tanke på gjenvinne tilliten til tidligere kunder og i markedet for øvrig, og vil nå fortsette arbeidet med igjen å bli en foretrukken handelsplattform for kunder som ønsker å kjøpe og selge kryptovaluta på en trygg, rask og enkel måte, skriver han.


Tidligere saksøkt

Torjussen har tidligere blitt saksøkt av flere kunder som har krevd å få tilbakebetalt penger. Blant det som fikk de tidligere kundene i Bitcoins Norge til å rase var at de først kun ble forespeilet at de ville få tilbakebetalt verdiene av sine bitcoin per begynnelsen av mai 2019 da kursen var omtrent halvparten av det den var da de ble varslet om dataangrepet 1. juli samme år.

Noen kunder inngikk forlik, men ved årsskiftet bestemte likevel flere tidligere kunder seg for å saksøke Torjussen for ti millioner kroner. Torjussen vant frem mot sine tidligere kunder og saksøkerne måtte også betale saksomkostningene hans.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.