– Dette er første gangen vi går ut med opplysninger om en konto med utbytte fra en straffbar handling. Vi mente det var helt nødvendig nå, sier førstestatsadvokat Petter Nordeng til DN.

Økokrim går søndag ut med en advarsel om å ta i mot penger fra en bitcoin-konto. Det skjer etter at to personer tidligere i høst ble pågrepet og siktet for bedrageri av Navs lønnskompensasjonsordning.

Det ble overført 1,7 millioner kroner som stammer fra denne svindelen til en bitcoin-konto.

– Ved å gå offentlig ut med denne bitcoinadressen får hele kryptovalutabransjen lik mulighet til å bidra med å avdekke hvem som kontrollerer disse midlene, sier Nordeng.

– Hvor alvorlig er denne saken?

– Vi mener det er veldig alvorlig når det er misbruk av lønnskompensasjonsordningen. Det er klart det har nasjonale interesser - det er en dugnad i en nasjonal krisesituasjon. Det er kanskje noe av det mest alvorlige innenfor bedrageri, sier Nordeng.

Kontoen det advares mot har følgende adresse: 3NHUzkphkm3PTdCdg5Gg9nqBp5oUFLLEkX.

På sine nettsider skriver Økokrim at de ønsket informasjon om personer som forsøker å veksle inn midler som stammer fra denne adressen.

Alle som mottar midler fra denne kontoen, blir oppfordret til å kontakte lokalt politi så raskt som mulig, og ikke røre pengene.

– Å inndra utbytte fra straffbar handling har høy prioritet. Økokrim har også en klar forventning om at disse midlene ikke skal konverteres eller overføres til personer med tilknytning til det aktuelle lovbruddet, sier Nordeng.

Nordeng ber også folk som i god tro har mottatt midler fra kontoen kontakte politiet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.