Nå har finansakrobaten fått utsatt soningen til og med 31. juli 2016, ifølge en fersk kjennelse fra Oslo tingrett. Christer Tromsdal ble i sommer dømt til seks års fengselsstraff for flere grove bedragerier, og halvannet år av straffen ble gjort betinget slik at 46-åringen må sone fire og et halvt år.

27. august i år ble Tromsdal kalt inn til soning i Halden fengsel med oppstart 22. september, men begjærte soningen utsatt. Kriminalomsorgen sa nei, men nå har altså Oslo tingrett konkludert med at Christer Tromsdal har «betydelige helseproblemer» og bevilget soningsutsettelse i tråd med anbefalinger fra helsepersonell.

- Min klient er alvorlig syk, og i en slik situasjon må han få den nødvendige helsehjelp før soning kan påbegynnes. Vi er tilfreds med at tingretten har foretatt en grundig vurdering i tråd med lovens ordning, men det burde ikke ha vært nødvendig for oss måtte ta denne saken til domstolen. Jeg forventer at fengselsmyndighetene nå slår seg til ro med denne klare kjennelsen slik at min klient kan legge strid bak seg og konsentrere seg om sin helse, sier forsvarer Nicolai V. Skjerdal i advokatfirmaet Hjort til Dagens Næringsliv.

Les også: Tromsdal dømmes til 6 års fengsel

- Nå skal vi lese kjennelsen grundig og deretter vurdere om det er grunnlag for å anke den, sier assisterende regiondirektør Stig Storvik i Kriminalomsorgen region øst.

Christer Tromsdal er tidligere dømt til seks måneders betinget fengsel i Oslo tingrett i 2004 og seks måneders fengsel året etter, henholdsvis for å ha spredt villedende informasjon om et barberhøvelselskap og for å ha påvirket vitner i Aker Brygge Invest-saken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.