Økokrim har tatt ut tiltale mot en tidligere salgssjef for Øst-Europa i Kongsberg Defence Communications for grov økonomisk utroskap, hvitvasking og grov skatteunndragelse, ifølge en melding tirsdag.

Den tidligere salgssjefen skal ha "tappet" konsernet for 180 millioner kroner eller mer, fordekt som betalinger til agenter og en underleverandør.

"Pengene er benyttet til å berike salgssjefen og andre utenfor selskapet", heter det.

Bakgrunn: Razzia i Romania dnPlus (DN+)

Korrupsjonsiktelsen mot Kongsberg Gruppen ASA og Kongsberg Defence & Aerospace AS er henlegges etter bevisets stilling, fremgår det.

"Økokrim har etterforsket mistanker om grov korrupsjon knyttet til leveranser av kommunikasjonsutstyr fra Kongsberg-gruppen til offentlige instanser i Romania i perioden 2000-2008. Etterforskningen har avdekket omfattende økonomisk utroskap", heter det i meldingen.

Tiltalen omfatter også hvitvasking (selvvask) og grov skatteunndragelse, men det er ikke funnet grunnlag for å reise tiltale for korrupsjon, påpeker Økokrim.

Saken mot den tidligere salgssjefen vil bli berammet for Asker og Bærum tingrett.

Les også: Dagens aviser på 1-2-3

- Historien tilsier at ingen ting vil skje

Asia i dag: Fremvoksende markeder går for gull

Trump vil ha «ekstrem utsiling» av innvandrere

Se DNtv:

Se hvordan ID-eksperter sammenligner ansikter for å avsløre "impostere"
Impostere er mennesker som forsøker å ta seg inn i et land med id-dokumenter som ikke er deres egne. I fjor ble 44 avslørt i Norge, men det er grunn til å tro at det er store mørketall.
02:59
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.