Sevan Marine har overlevert den uavhengige granskningsrapporten fra Selmer for hvordan kontrakter med Petrobras ble tildelt i perioden 2005-2008 til Økokrim.

Hovedkonklusjonen i rapporten er at det er mer sannsynlig enn ikke at uregelmessige utbetalinger fant sted.

Det opplyses i en melding fredag.

BAKGRUNN: Benekter korrupsjon i Brasil

«Hovedkonklusjonen i rapporten fra Selmer er at det er mer sannsynlig enn ikke at uregelmessige utbetalinger fant sted knyttet til tildeling av kontrakter i den aktuelle perioden (2005-2008) fra Petrobras til Sevan for Sevan Piranema, Sevan Driller og Sevan Brasil», heter det.

Selskapet opplyser at det er indikasjoner på at det er foretatt handlinger og transaksjoner som både representerer en forsømmelse av og/eller står i strid med Sevans interesser.

Handlingene kan være å anse som økonomisk kriminalitet, heter det.

Videre opplyser selskapet at de aktuelle handlingene er ifølge rapporten foretatt av personer som ikke lengre har tilknytning til Sevan.

Mens granskningen har pågått har det i brasiliansk media fremkommet påstander om at ledende personer i Petrobras angivelig har formidlet fortrolig informasjon til investorer om tildeling av kontrakter til Sevan fra Petrobras, heter det.

Sevan har videreformidlet disse opplysningene til Oslo Børs og Økokrim. Konklusjonene på dette punkt vil bli fremlagt når de er tilgjengelige.

Styret vurderer betydningen av funnene i granskningen og videre tiltak.

 

Les også:- Det finnes ingen helg, pause eller ferier i denne bransjen

Sikrer seg rådyre skjærgårdsperler - og det har han råd til

Her er Norges rikeste

 

Se også:

Bordtennis, lavvo og strandstoler. Googles kontorer er litt annerledes:

Bordtennis, lavvo og strandstoler. Googles kontorer er litt annerledes.
Sjef i Google Norge, Jan Grønbech, tror de ansatte jobber bedre når de har et lekerom.
02:10
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.