En 54 år gammel mann er dømt til ett år og ni måneders fengsel etter å ha blitt funnet skyldig i å bestikke en saksbehandler i Drammen kommune.

54-åringen er i Borgarting lagmannsrett dømt for grov korrupsjon i forbindelse med fem søknadsprosesser om ombygging, skriver Kommunal Rapport.

Mannen har ifølge dommen tilbudt en kvinnelig byggesaksbehandler 305.000 kroner totalt for disse fem søknadsbehandlingene, og hadde rukket å betale henne 230.000 kroner da hun ble pågrepet i 2016.

Mannen ble også dømt i Drammen tingrett, men anket dommen til Borgarting lagmannsrett, som kom frem til samme resultat som tingretten.

Det var i 2015 at Drammen kommune ble tipset om mulig korrupsjon i byggesaksavdelingen. Det ble så innledet etterforskning mot to saksbehandlere blant annet gjennom telefonavlytting.

De to saksbehandlerne ble i fjor dømt til lange fengselsstraffer i tingretten, men har anket dommene. Disse skal opp for lagmannsretten neste måned.

I tillegg til 54-åringen er flere andre utbyggere tiltalt for korrupsjon, men noen av disse er frikjent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Ungarns statsminister lover null inntektsskatt resten av livet til kvinner som føder minst fire barn
00:33
Publisert: