Bedrageriet er trolig det mest lønnsomme bedrageriet i Norge, ifølge avisen.

Selskapet, som er et datterselskap av et internasjonalt energiselskap, anmeldte 11. oktober saken til politiet etter at det i løpet av månedsskiftet september-oktober ble overført i alt 150 millioner kroner til en bankkonto i Hongkong.

Ifølge Aftenbladet ble en ansatt, som hadde myndighet til å foreta større utbetalinger, gjennom eposter og telefonsamtaler lurt til å tro at han ble kontaktet av den øverste ledelsen ved hovedkvarteret i et annet europeisk land.

Pekte mot Israel

Den betrodde medarbeideren ble deretter lurt til å tro at han raskt måtte foreta flere utbetalinger utenom vanlige rutiner for å bistå selskapet i en akutt situasjon.

Etter at selskapet hadde anmeldt saken, innledet Sørvest politidistrikt et samarbeid med Kripos og israelsk politi om saken, siden sporene raskt pekte mot Israel.

Politiet opplyser til avisen at to italienske statsborgere i slutten av tjueårene er pågrepet i Israel i forbindelse med bedrageriet, og politiet jobber med å få disse utlevert til Norge.

Ytterligere to menn i Israel er siktet i saken. Mistanken mot disse to er imidlertid svekket de siste ukene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.