To ledere i to truck-utleieselskaper i Nittedal er tiltalt for grovt bedrageri mot flere leasingselskaper og grov økonomisk utroskap, ifølge en melding fra Økokrim, som har ledet saken.

De to tiltalte hadde ledende roller i utleieselskapene Fortuna Truckservice AS og Norsk Truckutleie AS.

Ifølge tiltalen har en 49 år gammel mann solgt 43 trucker som selger ikke eide til flere leasingselskaper.

Handlingen medførte tap eller fare for tap for leasingselskapene tilsvarende kjøpesummen, til sammen inntil 21,7 millioner kroner, fremgår det av tiltalen.

En 47 år gammel mann er tiltalt for å ha solgt 30 trucker selger ikke eide til flere leasingselskaper.

Handlingen medførte tap eller fare for tap for leasingselskapene tilsvarende kjøpesummen, til sammen inntil vel 12,1 millioner kroner.

49-åringen og 47-åringen er også tiltalt for å ha begått grov økonomisk utroskap ved å utsette selskaper de har hatt ledende verv i for tap, eller fare for tap for henholdsvis vel 19 millioner kroner og vel 10,8 millioner kroner.

Begge er i tillegg tiltalt for å urettmessig ha disponert over et formuesgode og dermed utsatt panthaver for tap på vel 1,1 millioner kroner etter salg av 15 trucker.

Saken er ennå ikke berammet for Nedre Romerike tingrett, opplyser Økokrim.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.