Partene kom ikke til enighet i striden om rettigheter, og dermed endte saken i retten. Det var Gudbrandsdølen Dagningen som først omtalte saken tidligere i år.

Saken handler om den nye berg-og-dalbanen i Hunderfossen Familiepark, der vognen er utformet som en større utgave av bilen Il Tempo Gigante.

Uenig om utgangspunkt

Hunderfossen Familiepark argumenterer med at bilen er bygget på Kjell Aukrusts originaltegninger. Parken viser til at de hadde inngått en avtale med Aukrust-stiftelsen, som forvalter rettighetene til forfatteren og illustratøren.

Caprino mener derimot at utformingen er basert på bilen som ble laget til spillefilmen Flåklypa Grand Prix, og at Caprino Filmcenter og Aukruststiftelsen derfor har felles opphavsrett.

Langvarig sak

Hunderfossen og Caprino skal ha vært i drøftelser om utviklingen av den nye attraksjonen over flere år, uten at de kom til enighet. Familieparkens konserndirektør Per Arne Slapø har uttalt at Caprino fikk anledning til å komme med innspill.

I et intervju med VG svarte Caprino at han ble bestyrtet over at han ikke ble involvert i utviklingen av attraksjonen. I fjor krevde han at attraksjonen og markedsføringen måtte opphøre og viste til krenkelse av opphavsrett og brudd på markedsføringsloven.

Saken starter i Sør-Gudbrandsdal tingrett mandag. Det er satt av åtte dager til saken. (©NTB)

Les også:

NHH-professor: - Nordmenn bør tenke seg bedre om

- Skal vi tilbake til situasjonen før andre verdenskrig, så vær så god

Midtøsten-konfliktene som preger oljemarkedet

Se video: Tren deg sterk på fem minutter

Tren deg sterk på fem minutter
Sjekk kjendistrenerens effektive treningsprogram.
05:16
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.